Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

37v

Simulera dina egna VM-kvalscenarier

Snart är det helg och eftersom VM-kvalets avgörande är några veckor bort så kanske man ska simulera hela VM-kvalet. Allt för att se vad som krävs för att Sverige ska få spela VM nästa sommar.

Fick ett mejl av Rickard Lindquist som hade läst min genomgång av VM-kvalets olika möjligheter för Sverige när det gäller kampen att nå VM i Ryssland – ni hittar den här – och han tipsade om en rolig tjänst.

Via denna länk kan ni fylla i resultat i Sveriges och alla andra VM-kvalgrupper för att få fram olika scenarier. Rickard har kört igenom och skriver följande:

Jag har tittat igenom grupperna och letat lite efter möjliga nyckelmatcher i de andra grupperna, om Sverige skulle sluta tvåa, efter vinst mot Luxemburg och förlust mot Holland. Har räknat med 3-0 Hemma mot Luxemburg och 0-2 borta mot Holland.

Grupp D Wales – Irland, 9/10
Ett kryss i den här matchen vore väldigt bra, då skulle tvåan i den här gruppen hamna bakom oss.

Grupp C Norge – Nordirland 8/10
Vi skulle få rejäl hjälp mot playoff om Norge vinner hemma mot Nordirland, då skulle vi ha stora möjligheter att passera Nordirland på målskillnad.
Den här räddningsplankan förutsätter att Tyskland vinner mot Nordirland borta.

Grupp H Cypern – Grekland Och Bosnien – Belgien 7/10
Vinner Belgien mot Bosnien och Cypern och Grekland kryssar så har vi bra möjligheter, vinner Grekland med udda målet kan det också gå vägen.

Grupp I Turkiet – Island 6/10 och Finland – Turkiet 9/10
Om Turkiet slår Island och tappar poäng mot Finland så lär vi hamna före det laget som blir tvåa.

Själv har jag fastnat i ett scenario där det räcker med 2-0 för Holland i Amsterdam för att sno en playoffplats. Viktigt för Sverige att inte bara slå Luxemburg utan även försöka göra mål så man har ett försprång med sig till sista matchen.

Rankinggurun Eduard Ranghiuc som är en av de riktiga ässen kring det här har simulerat VM-kvalet och tagit fram en rad intressanta tips i sitt senaste inlägg som ni läser här. Baserat på resultaten så tippar han att Sverige når VM i Ryssland.

Sannolikheten att Sverige når VM är 50,46 procent, Holland ligger på 3,5 procent. Det är 1,19 procents sannolikhet att Sverige blir sämsta grupptvåa. I dagsläget är det 5,53 procents sannolikhet att Sverige både blir grupptvåa och seedat i ett eventuellt playoff. Sverige har 7.17 procents sannolikhet att bli seedat efter man nått playoff.

***

Är part i målet men många har mejlat och skrivit på Twitter och Instagram om podden med Simon Bank och gillar att lyssna på hans syn på svensk fotboll. Ni hittar avsnittet här.

***

Malmö FF:s Daniel Andersson måste ha tagit fram den stora plånboken när han förlängde med först Anders Christiansen i fem år och sedan med Markus Rosenberg i ett år. Hör att även Jo Inge Berget är nära en förlängning med Malmö FF.

Detta ovanpå värvningarna av Kingsley Sarfo, Johan Dahlin, Bonke Innocent och Carlos Strandberg. Försäljningarna av Pawel Cibicki, Youtun och Johan Wiland kan knappast väga upp alla de satsningarna man gör och det lär bli ett kraftigt minusresultat för 2017.

Samtidigt är det förståeligt att MFF.s sportchef väljer att lägga pengar på beprövad kvalitet som Christiansen. Hade varit intressant att se danskens kontrakt då man kan misstänka att det är framtungt. Mycket pengar under 2017 och 2018 då det är skattemässigt fördelaktigt. Kanske sedan en rejäl sign off om han stannar länge?

Skruvar upp trycket rejält inför 2018 då man knappast kan snubbla så tidigt i kvalet till Champions League och minst måste göra en Östersund och nå gruppspelet i Europa League. För den här truppen kostar på att bära, även för rika MFF.

***

Fredagskrönikan är om turerna i den tidigare allsvenska klubben Västra Frölunda och hur svensk fotboll ser till att bristande öppenhet är legio. Något som tyvärr genomsyrar hela fotbollsvärlden.

 

Publicerad 2017-09-08 kl 14:15

Senaste tweets

Arkiv

Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER