POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Hamad: ”Agentvärlden är ibland en jävligt smutsig bransch”

Agenter tar allt större plats inom fotbollen.
Jiloan Hamad har samarbetat med samma personer i elva år.
- Jag vet vilket vilka utmaningar som finns och vilken tuff och ibland jävligt smutsig bransch det är, säger han i podcasten Lundh.

Efter att inte ha fått speciellt mycket speltid under sin period i Hoffenheim valde Jiloan Hamad att flytta hem till allsvenskan och Hammarby. I podcasten Lundh berättar han om intresset från bland andra IFK Göteborg och AIK – och att det också fanns utländska alternativ, men att det aldrig riktigt lockade

- Jag var sugen många gånger på att dra till Holland, Belgien eller Schweiz, men de klubbarna som var intresserade var inte klubbar som jag hade ens någon magkänsla för. Jag tyckte att jag var för bra för de klubbarna, säger Hamad.

I podden berättar han också om spelet mellan agenter, klubbar och spelare. Hamad har jobbat med samma tre representanter hela karriären; Ferhat Cifci, Nenad Lukic och Haris Skenderovic och utvecklat en speciell relation till trion.

- Jag har många vänner som byter agenter som de byter klubbar och jag har känslan av att det aldrig är riktigt bra, de kommer alltid tillbaka. Det är lite som med en brud. Första kärleken är alltid bäst.

- Man får samtal hela tiden: ”Jag har en klubb till dig”, spelarna blir exalterade och så är det bara skitsnack. Då börjar man jiddra med sin agent och det blir bara huvudvärk. Jag har klarat mig utan den stressen.

Enligt Hamad har det nära samarbetet med sina agenter gett honom en bra inblick i hur det arbetet fungerar.

- Jag hade kunnat ge mig in i agentbranschen i morgon och klara den väldigt bra. Jag vet vilka utmaningar som finns och vilken tuff och ibland jävligt smutsig bransch det är. Jag vet hur allting funkar och de har alltid berättat allting i detalj.

FAKTA

140 - Jiloan Hamad

Avsnitt 140 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Jiloan Hamad. Hammarbys nyförvärv talar om vad som fick honom att välja klubben, om att han kan identifiera sig med Bajens ideal, om att fansen bör ställa högre krav, att man ska bli en storklubb och om den klausul som reglerar en försäljning. Dessutom talar Hamad om den tuffa tiden i Tyskland med lite speltid, om korsbandsskadan i Belgien, om att han är en bättre spelare i dag än när han vann SM-guld med Malmö FF, om alla allsvenska klubbar som var ute efter honom, om besvikelsen att Hamrén aldrig gav honom chansen och att han har siktet inställt på det svenska landslaget. Jiloan Hamad hyllar även Hasse Borg som värvade honom till MFF och talar om känslorna för klubben, om besvikelsen när han fick nobben, om att han tror att MFF-fansen kommer ge honom ett bra bemötande, om relationen med många av spelarna från den tiden och att Pontus Jansson försökte få honom till Leeds.

 

Publicerad 2017-03-07 kl 06:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå