POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LUNDHS PODCAST
1v

Östersund går för SM-guld: "Löjligt att ha topp åtta eller Europa som målsättning"

Östersunds FK har siktet inställt på SM-guld redan i år.
Det berättar lagkaptenen Tom Pettersson Lundhs podcast.
- Om det inte blir så får vi se oss själva i spegeln, säger han.

Östersunds FK har bara spelat i allsvenskan ett par säsonger. Trots det har laget från Jämtland etablerat sig i toppen och i år vill man ta ytterligare ett kliv.

I veckans avsnitt av Lundhs podcast berättar lagkaptenen Tom Pettersson om lagets ambitioner – och att ÖFK vill ta SM-guld redan i år.

- Målsättningen är alltid att vi ska vinna. Det är inte så att vi har haft ett möte om vad vi ska sätta upp för målsättning i år. Målsättningen är alltid att vi ska vinna, och det är den nu med. Vi går för att vinna allsvenskan, som vi har gjort de andra åren också. Om det inte blir så får vi se oss själva i spegeln och se vad vi kan göra bättre till nästa år, och ta det därifrån. Jag tycker att det blir lite löjligt med klubbar som sätter upp målsättningar om att gå till Europa eller att komma topp åtta, för frågar man dem innan varje match har de målsättningen att vinna den matchen. Då borde det i slutändan leda till att de vinner serien också. Jag ser inte det farliga i att säga att vi vill vinna. Om det sedan inte blir så blir det inte så. Jag är i alla fall med för att vinna när jag tävlar. Det är så vi ser på det.

Hur troligt tycker du att det är med tanke på omsättningen? Graham Potter hade haft till stora delar samma manskap i rätt många år, nu har det varit lite kaos. Hur rimligt är det då att man ska kunna utmana Malmö FF?
- Om vi ska gå tillbaka till förra sommaren när alla drog, ”Sotte”, Brwa Nouri, Saman Ghoddos, Ken Sema, Alhaji Gero – då visste man inte riktigt. Den känslan var rätt jobbig. Vad skulle hända med klubben och med oss? Det var mycket kaos, vi hade inte spelare och det ena och det andra. Nu tycker jag att vi har fått in mycket spelare, att spelet har satt sig, vi har börjat helt okej i serien och det känns bättre och bättre, så varför ska vi inte kunna vara med och utmana? Sedan finns det jättemånga lag som har väldigt bra trupper och spelare, det var många som gjorde bra nyförvärv i det här fönstret. Det kommer bli stenhårt att vara med i toppskiktet, men om inte vi tror på det själva så kommer det aldrig att gå. Man kan säga att vi tror på det, men det är känslan jag har, att vi kan vara med och utmana där uppe, och vi ska göra allt för att göra det.

FAKTA

229 - Tom Pettersson

Avsnitt 229 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Tom Pettersson. Östersunds lagkapten talar om utvecklingen han efter flytten till ÖFK, om att få en tränare som tror på en, om oron när stjärnorna och Graham Potter försvann, om likheter och skillnader på spelet när Ian Burchnall tagit över och om hur klubben fortsatt jagar SM-guld.

Givetvis ger Pettersson sin syn på anklagelserna mot Daniel Kindberg, om hur han gått från att läsa allt om ärendet till att inte läsa något, om längtan efter att rättsprocessen ska vara över, om att ett eventuellt fusk från Kindberg hade svärtat ner vad spelare och ledare åstadkommit och om den djupa konflikten med Östersunds-Posten.

Tom Pettersson talar även om de tunga åren i Blåvitt, om hur hans åsikt om gamla metoder på Kamratgården väckte ont blod, om det tuffa året i Belgien, om den viktiga utvecklingen i Åtvidabergs FF och om att han drömmer om ett nytt utlandsäventyr och därför inte förlängt ÖFK-kontraktet.

Publicerad 2019-05-08 kl 06:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå