Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

LUNDHS PODCAST

Agenten: "Elm kan hamna ute i Europa igen"

Rasmus Elm kan lämna Kalmar för en europeisk klubb igen.
Det säger agenten Patrick Mörk i podcasten Lundh.

Rasmus Elm vände hem till Kalmar och Sverige efter en skadedrabbad sejour i CSKA Moskva. Nyligen förlängde mittfältaren kontraktet med KFF fram till december i år.

I podcasten Lundh berättar Elms agent Patrick Mörk att han blickar ut mot kontinenten igen.

- Ja, absolut. Det har jag ingen tvekan om alls. Nu förlängde han med Kkalmar året ut. Tanken är att han är sugen på att lyssna på rätt förslag, rätt äventyr. Han har gjort en del i fotbollen redan, säger Mörk och fortsätter:

- Det är en process där jag kollar runt vad som kan finnas. Han trivs fantastiskt bra i Kalmar som hem och stad. Jag skulle nog säga att han gör en vända utanför Sverige igen. Han kommer nå väldigt höga nivåer igen, det är jag säker på.

Mörk avslöjar också att Elm var nära att tas ut i den svenska EM-truppen.

- Det var absolut aktuellt, men väldigt oturligt. Han blev krasslig under våren, något som inte hade att göra med hans tidigare problem. Men huruvida han hade varit med i EM eller inte vill jag inte uttala mig om.

110 - Patrick Mörk

Avsnitt 110 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Patrick Mörk.
Fotbollsagenten berättar om karriären, den tidiga satsningen på spelare från länder i Afrika, stjärnfynden som han tappade, anklagelserna om att man utnyttjar spelare från fattiga länder och förvåningen att inte fler allsvenska klubbar letar talanger där. Han berättar även om agentjobbet där klubbarnas datorbaserade scouting förändrat mycket, vad han tar betalt, hur unga spelare man kan jobba med, om hur många av alla spår under ett transferfönster som blir affärer, Kinas växande betydelse, vad spel under ett EM-slutspel kan innebära och att guldet i U21-EM betytt mer för allsvenska spelares värde än Malmö FF:s CL-framgångar. Dessutom ger Mörk sin syn på mediernas jakt på rubriker och "drömlöner", vad han upplever är en felaktig medial bild av agenter och varför han själv alltid gärna svarar på frågor och uttalar sig.

Publicerad 2016-07-06 kl 14:35
LUNDHS PODCAST

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER