Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST
31v

Allbäck om ”bråket” med Anders Svensson: ”Den situationen blev lite jobbig”

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Som players manager hamnade han lite i kläm när det gällde den frostiga stämningen mellan dåvarande förbundskaptenen Erik Hamrén och nära vännen Anders Svensson, som då var spelare.
- Det blev en lite speciell situation, säger han till podcasten Lundh.

I en intervju med Expressen 2006 gick Anders Svensson ut och sade att Marcus Allbäck, som han delade rum med i landslaget, alltid sov naken. Något som blev en rejäl snackis.

- Det var nog i Japan (VM 2002) när det var varmt. Jag skyller på det, säger Marcus Allbäck i podcasten Lundh.

Han upplevde att det blev lite frostigt mellan er efter att han berättade om hur han hade upplevt det i landslaget. Hur såg du på det?
- Det sade han i alla fall inte till mig på det sättet. Han sade att den situationen med hans relation till Erik, och att jag då som en gammal, nära vän var lite i kläm där. Jag måste säga att den situationen var lite jobbig eftersom jag känner Anders och gör det så himla väl. Men jag kan ärligt säga att vi inte hade något mer än så då. Vi hördes av precis efter det där och sade att det blev lite förstorat. Så är det verkligen. Jag har ofta kontakt med Anders.

Var det svårt för dig med lojaliteten mot Erik och en kompis?
- Ja.

Det var ju det som blev svårt när du tog klivet upp och gick nästan direkt från spelare till ledare?
- Ja, det var det. Det var samma sak där, det var ingen duvunge där heller – det är Sveriges meste landslagsman genom alla tider. Dessutom en jättenära vän till mig kontra en nära vän till mig i Erik som då var hans högra hand. Det blev en lite speciell situation. Jag tyckte inte att det var jättejobbigt. Men det blev en speciell situation. Det blev egentligen bara frostigt av något som Anders sade, och jag svarade på det i någon annan intervju någon tid senare. Då blev det som att vi hade en liten schism, men så var det aldrig, och är inte i dag som tur är.

FAKTA

197 - Marcus Allbäck

Avsnitt 197 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Marcus Allbäck. Han deltog i fem mästerskap som spelare och två som ledare och anser att det inte rättvist att jämföra Erik Hamréns landslag med Janne Anderssons, att han får VM94-vibbar av dagens landslag som ska till Ryssland, att det är så litet som skiljer mellan succé och fiasko i ett mästerskap, att han drogs med i fientligheten till medierna under Hamrén, att Zlatans röst i landslaget var asstark och då inte bara verbalt och om att det aldrig riktigt skar sig med Anders Svensson.

Allbäck berättar även om när han vände på flygplatsen när han skulle skriva på för AIK, om hur Heerenveen var det rätta steget, om när Graham Taylor lovade honom speltid och fick honom att skriva på för Aston Villa, om flevalet att gå till Hansa Rostock, om den fantastiska tiden i FC Köpenhamn, om att klivet från EM-spel till superettan med Örgryte innebar en omställning och att han inte hade slutat som spelare om inte Hamrén erbjudit ledarjobb i landslag.

Marcus Allbäck talar även om nya jobbet som agent, om att de nya agentreglerna som införs i juni är ett steg i rätt riktning, om hur mycket branschen ändrats sedan han själv hade agent som spelare och att han förstår de kritiska frågeställningarna som följde när han gick från att vara landslagets players manager till att bli agent.

Publicerad 2018-06-08 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons