Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Andersson: "Kommer säkert att förlänga med Jörgen"

Jörgen Lennartsson kommer att få förnyat förtroende i Blåvitt.
Ordföranden Frank Andersson bekräftar att samtalen är långt gångna.
- Vi kommer säker att förlänga med Jörgen, säger han i podcasten Lundh.

IFK Göteborgs tränare Jörgen Lennartssons nuvarande avtal går ut efter säsongen 2017. Men trots att Blåvitt ”bara” mäktade med en fjärdeplats i årets allsvenska finns det ett stort förtroende från ledningen för Lennartssons kunskaper.

I podcasten ”Lundh” bekräftar klubbens ordförande, Frank Andersson, att samtalen om ett nytt kontrakt med Lennartsson är långt gångna och att det endast återstår detaljer innan man kommit överens om ett nytt avtal.

- Vi håller på att diskutera med Jörgen. Jag gör bedömningen att det inte är några stora frågor. Vi kommer säkert att förlänga med Jörgen, men det är lite smågrejer vi håller på att diskutera fram och tillbaka, säger Andersson.

IFK och Andersson är ute efter kontinuitet och man anser att Lennartsson har allt det man efterfrågar.

- För mig är Jörgen Lennartsson en attans bra fotbollstränare, sedan är Jörgen en väldigt bra föreningsmänniska och han är en väldigt bra person. Jag tillhör de som tycker att man inte ska byta tränare i tid och otid.

Frank Andersson menar att Blåvitts säsong 2016 är godkänd, trots att man var långt ifrån kampen om guldet.

- Det är inte fy skam att bli fyra i allsvenskan, men vi har sagt att vi alltid vill vara bland de tre. Men det som gör att det är okej för mig är att vi faktiskt gjorde ett ganska bra Europa-kval. Sedan är det bara att erkänna att den sista omgången räcker vi inte till.

I klippet ovan lyssnar ni på hela podcasten med Andersson.

128 - Frank Andersson

Avsnitt 128 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Frank Andersson. IFK Göteborgs ordförande har inte ens hunnit basa för storklubben i ett år men han har på allvar funderat på vad han gett sig in på ett par gånger. I podden ger Andersson sin syn på klubbens sportsliga resultat 2016, varför han redan nu vill förlänga kontraktet med Jörgen Lennartsson, varför Blåvitt inte lär anställa en klubbdirektör, vilken spelartyp som är prioriterad inför 2017 och varför ett riskkapitalbolag dröjer. Andersson talar även om den avbrutna matchen mot Malmö FF, om besvikelsen att man inte spelade klart den, om regeländringen som SvFF och Sef drivit igenom, om att Tobias Sana gick utan straff och om relationen med Blåvitts hårdföra falang av fans. Dessutom avslöjar Andersson att Åsebro IF fick alla pengar man krävde för Sebastian Eriksson, att Engvall-affären var bra för Blåvitt även om agenter fick del av klubbens pengar, att klubbens prioritet inte är att köpa tillbaka Kamratgården, att man vill vara säkra på siffrorna innan man berättar om det ekonomiska resultatet och att ekonomin fortfarande är hårt ansträngd. Frank Andersson talar även om överraskningen över det mediala trycket att leda Blåvitt, besvikelsen över att man inte vårdar relationerna med gamla spelare och hur man ska förändra bilden av Blåvitt som en ”vit mans klubb” i delar av Göteborg.

Publicerad 2016-12-13 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons