Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Andersson om AFC i Eskilstuna: ”Jag känner: kör!”

Känslorna för AFC Eskilstuna är delade. Men Kennet Andersson tycker att staden är stor nog för att ha ett superettanlag.
- Jag känner: "what the heck", vi har testat allting, säger han i podcasten Lundh.

I Fotbollskanalens podcast Lundh berättar Eskilstunasonen Kennet Andersson om sin inställning till AFC, som flyttade till Eskilstuna.

Hur känner du kring det?
- Det har gnällts ganska mycket i Eskilstuna, åt båda håll. Men jag känner: ”what the heck” – vi har testat allting. Staden är stor nog för att ha ett superettanlag. Jag tycker det. Men det finns fortfarande som i Göteborg med Gais och Blåvitt och Öis i Eskilstuna. IFK Eskilstuna, City och så. Gå ihop och fixa ett lag, kom igen nu gubbar! I Göteborg och i Stockholm finns det plats för flera lag, men i Eskilstuna finns det bara plats för ett. Jag känner: kör! Det kanske är fel väg in, men rötterna kanske hinner växa fram. Jag vet inte. 

Många andra fans manifesterar ju mot Alex Ryssholm som rundar de svenska värderingarna med 51-procentregeln. Har du förståelse för de fansen?
- Ja, det har jag. Nu är jag inte insatt nog att förstå allt kring vad han har gjort för fel. Jag har läst lite grann om hans historia, hur han hoppat från olika klubbar. Så det förstår jag. 

160 - Kennet Andersson

Avsnitt 160 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Kennet Andersson. Den förre landslagsanfallaren talar om hur häftigt det är att se Sverige som uppträder som ett lag igen, om att fler spelare vågar ta för sig när Zlatan slutat i Blågult, om chanserna att nå VM i Ryssland 2018, om svårigheten att bedöma Janne Anderssons styrka som tränare och att han inte tror att gamla 94-hjältar kan göra så stor skillnad i SvFF. Dessutom berättar Andersson om den fantastiska sommaren i USA 1994, om varför han skrev på för Caen mitt under VM, om att han grämer sig att Sverige inte nådde EM 1996 och VM 1998 då man skulle varit som bäst, om att han gillade omstarten under Tommy Söderberg och Lars Lagerbäck och att Lars-Tommy ville ha med honom till VM 2002 trots att han slutat i landslaget. Kennet Andersson ger även sin syn på Blåvitt, om att han hoppas att klubben börjar om, om relationen till klubben i dag och minnena från förr på Kamratgården då han lärde känna vännen Klas Ingesson och om den tunga tiden när Ingesson gick bort. Dessutom talar Andersson om utlandskarriären, om storklubbarnas Juventus och Barcelona som fick nobben, om hur han trivdes i serie A, om när han inte kunde säga nej till Svennis och så berättar han om Turkiet-flytten och vad han sa till Fenerbahce-ledningen när han skrivit på sitt lukrativa kontrakt.

Det finns även extramaterial där Andersson pratar om livet efter karriären, hur det var att lägga av och om en del av fotbollens baksidor med höga transfersummor, dopning, riggade matcher samt supportrar som går för långt.

Publicerad 2017-09-02 kl 07:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons