Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Andersson om TFF:s svaga publiksiffror: "Har förvånat mig under hela livet"

Trelleborgs FF har i flera haft år haft svårt att locka publik. 
Laget hade i fjol 1585 åskådare i genomsnitt på Vångavallen.
- Det har förvånat mig otroligt, säger TFF:s storsponsor Rune Andersson i Lundhs podcast. 

Trelleborgs FF har i flera år haft svårt att locka publik till hemmamatcherna på Vångavallen. TFF:s storsponsor Rune Andersson är överraskad över att klubben inte har lyckats locka med folk till arenan.

- I Trelleborg har det förvånat mig otroligt, för det finns andra många småstäder där de har dubbelt så många. Jag har tänkt på detta i 30 år, och jag tror att en delförklaring är att det från början har varit två klubbar på jämn nivå. Det borde ha försvunnit nu, för den generationen borde vara pensionerad. Men där kan det ligga en liten detalj. I övrigt har jag svårt att förstå. Du borde fråga några riktiga ur-trelleborgare vad det beror på, varför de inte går på matcherna. Det har förvånat mig under hela livet, säger Rune Andersson i podcasten Lundh.

ANNONS

Men ni måste ha jobbat med frågan i klubben?
- Absolut, absolut. Många andra städer är superglada över att ha ett allsvenskt lag. Titta på Östersund. Sedan tror jag en annan sak är att Malmö ligger så nära. Hade det varit längre ut på Österlen, Ystad till exempel, så tror jag att det hade varit lite annorlunda. Trelleborg är i många andra avseenden lite av en förort till Malmö. Många bor i Trelleborg men jobbar i Malmö. Det är klart att om Malmö då har många fans i Trelleborg så kan det ha en viss betydelse. Men det är synd. Det är trist att vi inte har fler folk på matcherna. Men vi får se, nu i allsvenskan kanske det blir lite bättre.

181 - Rune Andersson

Avsnitt 181 av Sverige mest nyfikna fotbollspodd gästas av Rune Andersson. Miljardären har genom åren pumpat in över 100 miljoner kronor i Trelleborgs FF och berättar om hur överraskad han var när TFF nådde allsvenskan igen, att hans företag är berett att dubbla fjolårets sponsring på fem miljoner, att han hoppas på fyra lag bakom TFF, att man inte behöver flytta då kommunen lovat att ordna till Vångavallen och att snacket om att byta namn på laget var ett skämt. Andersson talar om att hotet att sluta sponsra laget fick föreningen att vakna, om varför han inte vill ta bort 51-procentsregeln, varför han inte tror att det går att tjäna pengar på svensk fotboll som investerare, varför han är nöjd med att sonen Johan inte sitter i TFF:s styrelse och varför affärsmän tappar huvudet bara för att de sitter i en fotbollsklubbs ledning. Dessutom om triumferna i Europa 1994, om storsatsningen på ex-jugoslaviska spelare, om Tom Prahls storhet och varför folk i Trelleborg inte går på matcherna.

Publicerad 2018-02-18 kl 07:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto