Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Andersson ser inget återköp av Kamratgåden: ”Vi har större problem i IFK"

Försäljningen av Kamratgården kostade förre ordföranden sin plats i Blåvitts styrelse.
Efterträdaren ser inget som talar för ett återköp:
- Vi har större problem i IFK när det kommer till ekonomin, säger Frank Andersson i podcasten Lundh.

Vintern 2015 berättade den dåvarande styrelsen i IFK Göteborg att man sålt Kamratgården i hemlighet för att rädda klubbens ekonom. Något som utlöste ett ramaskri och kostade ordföranden Karl Jartun och kassören Ulf Ivarsson sina platser i styrelsen. 

Frank Andersson tog över som ordförande i klubben – men att köpa tillbaka symboliskt laddade Kamratgården är inget han vill prioritera.

- Nu pratar jag bara för mig, men för mig är det ingenting som talar för det i dag. Jag sa direkt när det kom på tal när vi hade möte om detta, att jag var kritisk till hur styrelsen hanterade frågan utifrån ett medlemsperspektiv. Däremot var jag inte kritisk till att man gjorde som man gjorde med Kamratgården, när man satt i det läget som man gjorde, säger Frank Andersson i podcasten Lundh. 

- I dag är vi på Kamratgården på exakt samma sätt som vi varit tidigare, så det är ingen skillnad på något sätt. De som äger Kamratgården i dag gör det på ett fantastiskt bra sätt. Och vi har större problem i IFK när det kommer till ekonomin, exempelvis, än att vi ska gräva ner oss i hur vi ska kunna köpa tillbaka Kamratgården just nu. Det är mycket möjligt att vi ska göra det, men det är inte den mest akuta frågan för oss. 

I förra veckan höll IFK Göteborg ett medlemsmöte men ville då inte redovisa hur ekonomin ser ut. Något Frank Andersson försvarar:

- Där är det så att Jakob (Andreasson), vår nya kassör, är fantastiskt duktig. Han säger själv att ”den dagen jag berättar om siffror, då vill jag vara hundra på att det jag säger är helt korrekt”. Sedan har Jakob sagt att vi kommer göra ett plusresultat. Det är klart att Jakob hade kunnat säga något i stil med att ”någonstans här kommer vi att landa”. Nu valde han att inte göra det, och så är det. 

Det låter inte som den öppna och transparanta klubb ni vill vara.
- Samtidigt var Jakob väldigt trygg i detta. Därför sa han att vi kommer att göra ett plusresultat på ett antal miljoner. 

Ett antal miljoner – det är ungefär samma uppgifter som Göteborgs-Posten hade. Det låter väldigt lite i förhållande till att ni har sålt både Gustav Engvall och Haitam Aleesami. Att ni inte får mer än några miljoner över?
- Där är det som jag sa tidigare så att vi har ett driftunderskott. Sedan ska man också kunna säga att vi tittar lite grann på nästa år och hur det ser ut. Har vi kostnader? Vet vi att vi har kostnader nästa år som vi kan ta i år? Så vi försöker att göra detta så bra som det någonsin går. 

Det är helt enkelt bokföringsdribbel ur den högre skolan?
- Nja, men vi tittar lite på om vi har något som kommer nästa år som vi kan ta i år. Utan att göra någonting galet försöker vi det. 

128 - Frank Andersson

Avsnitt 128 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Frank Andersson. IFK Göteborgs ordförande har inte ens hunnit basa för storklubben i ett år men han har på allvar funderat på vad han gett sig in på ett par gånger. I podden ger Andersson sin syn på klubbens sportsliga resultat 2016, varför han redan nu vill förlänga kontraktet med Jörgen Lennartsson, varför Blåvitt inte lär anställa en klubbdirektör, vilken spelartyp som är prioriterad inför 2017 och varför ett riskkapitalbolag dröjer. Andersson talar även om den avbrutna matchen mot Malmö FF, om besvikelsen att man inte spelade klart den, om regeländringen som SvFF och Sef drivit igenom, om att Tobias Sana gick utan straff och om relationen med Blåvitts hårdföra falang av fans. Dessutom avslöjar Andersson att Åsebro IF fick alla pengar man krävde för Sebastian Eriksson, att Engvall-affären var bra för Blåvitt även om agenter fick del av klubbens pengar, att klubbens prioritet inte är att köpa tillbaka Kamratgården, att man vill vara säkra på siffrorna innan man berättar om det ekonomiska resultatet och att ekonomin fortfarande är hårt ansträngd. Frank Andersson talar även om överraskningen över det mediala trycket att leda Blåvitt, besvikelsen över att man inte vårdar relationerna med gamla spelare och hur man ska förändra bilden av Blåvitt som en ”vit mans klubb” i delar av Göteborg.

Publicerad 2016-12-12 kl 06:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons