POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERLIGA

Antonsson om IFK Göteborg: "Stänger inga dörrar"

Mikael Antonsson öppnar för en återkomst i IFK Göteborg, berättar han i podcasten Lundh.
- Blåvitt kommer alltid att ha en väldigt speciell plats i mitt hjärta.

Mikael Antonsson är aktuell för den svenska EM-truppen som ska till Frankrike i sommar, men på klubbnivå börjar mittbacken blicka hemåt efter en 12 år lång utlandssejour.
Jag hoppas att ha minst ett tvåårskontrakt kvar i kroppen till sommaren.

När 34-åringen i podcasten Lundh pratar om sin framtid verkar det vara en klubb som är speciellt intressant om FCK-spelaren återvänder till Sverige.
- Jag stänger inga dörrar för IFK. Blåvitt kommer alltid att ha en väldigt speciell plats i mitt hjärta. Jag hade sju fantastiska år i IFK Göteborg, från det att jag kom dit som 17-åring fram till jag lämnade när jag var 24, säger Antonsson.

Landslagsbacken berättar också att han hade kontinuerlig kontakt med Håkan Mild under tiden då denne var sportchef i IFK Göteborg men att kontakten med nuvarade chef, Mats Gren, inte varit densamma.
- Jag hade en bättre kontakt med Håkan Mild (än med Mats Gren), han ringde ofta och kollade läget, men nu var det ett tag sedan jag hade kontakt med dem.

Kontraktet med FCK går ut till sommaren och på frågan om utlandet kan vara intressant om det inte blir blåvitt lägger mittbacken till liten öppning för den amerikanska ligan MLS.
- Min flickvän har en syster som bor i New York också, säger Antonsson kryptiskt. 


96 - Mikael Antonsson

Avsnitt 96 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Mikael Antonsson. Mittbacken berättar att han aldrig gav upp tanken på A-landslaget trots att chanserna dröjde, om den fantastiska generation som han spelade med i U21-landslaget, om den hårda kritiken under senaste EM-kvalet och om drömmen om att få avsluta landslagskarriären med EM i Frankrike. Dessutom öppnar sig Antonsson om hjärtproblemen som följt honom under karriären, att en vaken fystränare i Blåvitt räddade livet på honom första gången, hur han vaknade av att en sköterska slog honom i ansiktet när en knäoperation fick hjärtat att stanna och hur en professor i Österrike såg till att både liv och karriär kunde fortsätta. I intervjun berättar han om den brokiga proffskarriären, varför FC Köpenhamn varit rätt för honom, om titlarna och utlandsbuden, och förhoppningen om att få spela för IFK Göteborg ännu en gång.

Publicerad 2016-03-31 kl 18:21
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå