Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ärliga svaret: "10 miljoner från MFF är inte lika mycket som 10 från Groningen"

I Fotbollskanalens podcast Lundh erkänner Kalmar FF:s tidigare klubbchef Svante Samuelsson att han gärna avstod att sälja spelare till en allsvensk konkurrent.
- Nej, svarar han på frågan om tio miljoner från MFF är lika mycket värt som tio miljoner från Groningen.

Genom åren har situationer dykt upp där svenska klubbar inte velat sälja spelare till en konkurrent i allsvenskan. Svante Samuelsson, tidigare klubbchef i Kalmar FF, förstår att klubbar drar sig för att sälja sina bästa spelare till Malmö FF till exempel.

- Jag säljer nog hellre utomlands, säger Samuelsson i Fotbollskanalens podcast Lundh.

Varför det?
- Jag vet inte, det är bara en känsla på något sätt av att man inte vill tappa sin bästa spelare till en konkurrent. 

Men är inte Malmö FF:s tio miljoner lika mycket värda som Groningens tio miljoner?
- Nej. Om jag ska svara ärligt. Det blir liksom en statusmarkering som visar ännu tydligare att man är lillebror. Då villl man hellre ha kvar den spelaren och försöka vinna mot Malmö FF.

ANNONS

Är det inte negativt för svensk fotboll?
- Det är det säkert. Man är kanske lite för självisk där. Känslan är sådan, men det betyder inte att man tar alla besluten efter det. Jag tror att det är någon form av tävlingsmänniska som man har i sig.

Ett exempel är ju Simon Gustafson som Häcken satte en jättehög prislapp på när Malmö ville köpa honom och sedan sålde man honom till Feyenoord för betydligt mindre. Det finns ju många sådana exempel. Det blir ju svårt för Malmö att sprida sina (Champions League)-pengar om ingen vill sälja.
- Ja, det håller jag med om. Ditt exempel var ju om man fick tio från båda klubbarna, då säljer man hellre utomlands. Men om man får sämre betalt utomlands, då får man nog tugga i sig att man säljer till en svensk klubb. Sedan är det ju bra för svensk fotboll, det förstår jag och vi som sysslar med det. Men jag tror att det bara är en känsla som man har när man tävlar mot varandra. Då är det svårt att lägga de känslorna åt sidan, säger Samuelsson.

ANNONS

Fakta

148 - Svante Samuelsson

Avsnitt 148 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Svante Samuelsson. Kalmars förre klubbchef ger sin syn på klubbens sportsliga kris, om risken med att bygga och äga arenan, om konkurshotet vid en degradering, om hoppet att kommunen och banken ska hjälpa Kalmar FF med Guldfågeln Arena och varför man var tvungen att ersätta Fredriksskans. Dessutom berättar Samuelsson om oron inför varje allsvensk säsong, om hur man byggde guldlaget 2008, om topplaceringarna som gett skeva förväntningar och förhoppningar på klubben, om alla  gånger han fick rädda Henrik Rydström undan arga sponsorer och styrelseledamöter, om försäljningarna av spelare och att man inte kan bry sig om var resten av pengarna vid transfers tar vägen. Svante Samuelsson som varit involverad i svensk klubbfotboll i 25 år ger sin bild av hur allsvenskan står sig, hur man ska lösa problemen, att man bör kunna professionalisera verksamheten än mer, om hoppet i kampen mellan stora och små klubbar och varför man hellre säljer utomlands än till Malmö FF och andra storklubbar.

Publicerad 2017-05-03 kl 16:10

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto