Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Asoro avslöjar att BP värvade honom som 11-åring – med en lägenhet

Allsvenskan

I veckans avsnitt av podcasten Lundh avslöjar Joel Asoro vad som fick honom att, som elvaåring, lämna Haninge för Brommapojkarna.
- De löste allt på tio minuter, säger han.

Foto: Bildbyrån

I dag har Joel Asoro, 23, hunnit representera en rad olika klubbar i Europa. Sunderland, Swansea, FC Groningen, Genoa och nu håller han till i Djurgården.

Men allt började i Haninge och fortsatte i Brommapojkarna.

Du spelade i IFK Haninge från början, sedan flyttade du till BP som elvaåring. Det är rätt lång mellan Haninge och Bromma, vad gjorde att du valde det?
- Det kanske man inte ska snacka om så mycket (skratt). Men de erbjöd mig en massa saker. Jag vet att BP är en större klubb för att ta mig vidare, som jag drömt om sedan jag var åtta, att spela i större klubbar. För mig var det inte svårt, det var mest mamma som var lite kluven, jag behövde hitta skola och så – de löste allt på tio minuter. Jag bytte skola, flyttade till Bromma – de fixade allt.

ANNONS

När du var elva?
- Japp.

Det var starkt jobbat av BP.
- Faktiskt.

De ville verkligen ha dig?
- Vi hade mött dem i så många turneringar, och jag hade gjort ganska mycket mål mot dem. De sa att de behövde en spelare som jag.

Hur såg du på att du lämnade kompisar och så i Haninge, var inte det tråkigt?
- Det är klart att det var tråkigt. Hela klubben var helt nere i Haninge, de sade att de hade förlorat något stort. Det är klart att det var tråkigt. Men jag har alltid tänkt att man inte ska vara rädd för att testa saker. Jag ville testa.

Jag är osäker på att man ens får fixa lägenhet och så för en elvaåring?
- Jag vet inte om det är en stor grej. Kanske i dag, när det är så mycket pengar i fotbollen, då kanske det är mer vanligt. Men då, 2010, tror jag inte det var så vanligt. Men jag tror inte att jag var ensam om det.

ANNONS

Fakta

363 - Joel Asoro

Avsnitt 363 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Joel Asoro. Djurgårdens anfallare talar om det tuffa första året i klubben, om tvivlet på om han ens skulle spela fotboll, om succén i Europa-spelet, om supportrarnas kärlek, om rasistattacken i Kroatien, om sammanhållningen i klubben och om att han vill vinna SM-guld innan han går utomlands igen.

Dessutom berättar Joel Asoro om den viktiga vänskapen med Kulusevski som började med att de var ovänner, om att vara eftertraktad ung talang, om varför han valde Sunderland, om genombrottet i Premier League-klubben, om ilskan mot agenter som blåste honom, om klubbskiftena när karriären stannade av, om att vara en del av 99:orna i svensk fotboll och om att vilja spela för Sverige trots intresse från Nigeria.

Publicerad 2022-09-27 kl 06:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto