POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LUNDHS PODCAST
1v

Bajen hade krismöte efter förlusten mot MFF: "Tog ett snack för att se till att det aldrig skulle hända igen"

4-1-förlust mot MFF.
Då hade Hammarby krismöte.
- Vi tog ett möte för att rensa luften, säger islänningen i Lundhs podcast.

Hammarby hade en inledning av säsongen som var sådär. Kulmen nåddes möjligen när MFF slog Bajen med 4-1, efter det har intelaget förlorat. Men nederlaget mot MFF var inte speciellt roligt för den tidigare Malmö-spelaren Vidar Örn Kjartansson, numera i Hammarby.

- Det var inte en bra känsla. Jag hade en bra känsla i första halvlek, vi spelade bättre än de, och de skapade inget. Det är normalt när man spelar där att de har mer boll, men att förlora med 1-4 är tragiskt. Det hände för lätt. Jag var som bedövad efter den här matchen. Vi spelare var så missnöjda, vi tog ett snack efter matchen för att se till att det aldrig skulle hända igen. Det var mer en mental grej. Även om Malmö spelar mot laget från min hemstad skulle de få svårt att göra fyra mål på 20 minuter. Det ska inte kunna hända. Vi kraschade. Det är något vi måste jobba på mentalt, det får inte hända, säger han i Lundhs podcast.

Var det bara spelare på mötet?
- Ja, vi tog ett möte för att rensa luften. Det var viktigt. Vi började spela bättre efter det. Det var så att alla fick prata.

Vem pratar på ett sådant möte?
- Alla. Jag har gjort det några gånger i lag jag tidigare varit i. Men när det här händer är det viktigt för spelarna att säga vad vi behöver förbättra.

Var det direkt efter matchen?
- Det var två dagar efter.

Vem tar initiativet till ett sådant möte?
- Vi var några spelare som visste att det skulle vara bra för oss att prata om den matchen. Jag har inte sett matchen igen, men i första halvlek kände jag att vi skulle vinna. Vi spelade bättre, vi spelade smart, men efter 25 minuter i andra halvlek är det 4-1. Då måste man prata om det.

Var det speciellt för dig, eftersom du varit i Malmö och lyckats tidigare?
- Ja, det var lite konstigt att spela där. Jag var besviken efter matchen. Andra halvlek var så dålig att jag knappt rörde bollen, jag fick inte visa någonting. Jag ville glömma den matchen så fort jag kan.

FAKTA

Här hittar du podden med Vidar Örn Kjartansson

FAKTA

230 - Vidar Örn Kjartansson

Avsnitt 230 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Vidar Örn Kjartansson. Anfallaren talar om hur han trivs med Hammarbys spel, om att vilja stanna säsongen ut, om möjligheten att slåss om SM-guld, om spelarnas krismöte efter förlusten mot Malmö FF och om att hantera pressen med publiktrycket.

Kjartansson berättar om besvikelserna att missa både EM 2016 och VM 2018, om relationen med Lars Lagerbäck, om varför han pensionerade sig i landslaget, om hur Erik Hamrén övertalade honom att göra comeback och drömmen om att spela EM 2020.

Vidar Örn Kjartansson talar även om tiden i Malmö FF, om hur imponerad han är av Markus Rosenberg, om svårigheten att byta klubb i rätt läge, om felsteget att gå till Kina, om hans känsla för att göra mål och hoppet om att få spela i England eller Tyskland.

Publicerad 2019-05-14 kl 06:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå