POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LUNDHS PODCAST
2v

Bergstrand: "Hammarby kan bli drivande i svensk fotboll som MFF är i dag – men jag var mer övertygad om det 2014 än jag är i dag"

Hammarby som ledande klubb i Sverige?
Fullt möjligt, tror den tidigare Bajen-tränaren Nanne Bergstrand.
Men hans ser en risk med klubbens ambition i dagsläget.
- Man är för populistiska just nu, säger han i podcasten Lundh.

Hammarby slutade i toppen av allsvenskan förra året och det är ingen hemlighet att klubben hoppas kunna etablera sig som en ledande klubb i allsvenskan. Den tidigare Bajen-tränaren Nanne Bergstrand, som var i klubben mellan 2014-2016, tror att klubben kan komma att ikläda sig den kostymen. Men han är inte lika övertygad nu som han var tidigare.

- Jag sade ju det när jag började, att Hammarby med den publikkapaciteten och den ekonomin man kan skapa på den vägen så har man alla förutsättningar för att vara drivande, ungefär som Malmö är i dag, som driver svensk fotboll. Det har Hammarby chans att göra, om man inte får för mycket interna stridigheter. Det är det man har en ganska tydlig historia av.

Men hur känner du när du följer det från håll? Du gjorde grovarbetet…?
- Man har ett val att göra – du kan sitta och vara bitter eller tacksam för att du fick vara med och starta upp den processen. Jag väljer tacksamheten i det läget. Bitterheten gnager bara sönder en.

Tror du att Hammarby klarar rollen att bli en drivande klubb?
- Jag var mer övertygad 2014 än jag är i dag.

Vad är det som gör att du har minskat i övertygelse?
- De går för snabbt fram i sina anspråk att de är ett topplag. Det är ofta spelarna som uttalar det, att de kommer vinna. Man är för populistiska just nu. Det kan kapa fötterna på en själv.

228 - Nanne Bergstrand

Avsnitt 228 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Nanne Bergstrand. Den tidigare Kalmar-tränaren blev förra sommaren sjukskriven för utmattningsdepression och berättar i podden om bakgrunden till sjukdomen, om hur det var att känna att kroppen inte fungerade, om hur det var att lämna laget och jobbet, om hur det är att visa sig svag i en fotbollsvärld som är macho och om noll jobberbjudanden trots att han varit frisk sedan i november.

Dessutom talar Bergstrand om turbulensen i Kalmar FF, om uppgifterna att han och assisterande Henrik Rydström inte drog jämnt, om att Rydström fick lämnar Kalmar men ger även sin syn på bristen på debatt i svensk fotboll, om vad konstgräset betyder, om att avståndet mellan tränare och styrelse ökat och om tränarnas minskande inflytande.

Nanne Bergstrand talar även om tiden i Hammarby, om känslan när han fick sparken, om varför han är mindre övertygad om att Bajen kommer att bli ett lokomotiv för svensk fotboll, om att inte kunna värva som i dag och om det svår att leda storstadsklubbar.

Publicerad 2019-05-04 kl 07:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå