Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Bergstrand saknar dialog med domarna och förbundet: ”De är som en stor koloss"

Domarna har hamnat i fokus en hel del under den första delen av allsvenskan.
Nu efterlyser Sirius-tränaren Kim Bergstrand en bättre dialog och kritiserar förbundet.
- Det känns inte som att vi jobbar ihop. Det är odynamiskt, säger han i podcasten Lundh.

Under den första tredjedelen av allsvenskan har domarna ofta hamnat i fokus efter matcherna. Ibland har besluten fått en förklaring i efterhand, men ofta så avböjs kommentarer.

I podcasten Lundh efterlyser Sirius tränare Kim Bergstrand en bättre diskussion om svensk fotboll i allmänhet och med domarna i synnerhet.

- Hur ska den se ut? Vad vill vi? Vart är vi på väg? När det gäller domare: de vill ha en dialog – hur ska vi ha den? Det är en domare som kommer till omklädningsrummet inför säsongen och drar lite nya regler, annars är det stängda dörrar mellan spelare, tränare och domare. Vi skulle kunna träffas och diskutera hur man ser på saker och ting, prata ut. Det är stängda skott nu. Det är mycket sådant. Fotbollförbundet är som en stor koloss också. Det känns inte som att vi jobbar ihop. Det är odynamiskt, säger Bergstrand.

Det är precis det som är min bild, att om man säger något men inte ingår i den innersta rörelsen så är det ”fel”. Det ska man sköta bakom stängda dörrar.
- Lite så är det ju.

Där känns det som att ni ändå går en egen väg?
- Det vet jag inte. Men jag tycker ibland att man kan säga saker. Är det grönt så är det grönt, då är det inte rött. Samtidigt får man alltid tillbaka det, så det blir som en belastning om man säger vad man tycker och tänker. Jag har fått sparken från två klubbar för att jag sa vad jag tyckte, så man blir ju lite klokare med åren.

En som har efterlyst debatt inom svensk fotboll är Lars Lagerbäck, som menar att ett klimat som på 1970- och 1980-talet med Lars "Laban" Arnesson mot Bob Houghton och Roy Hodgson var givande för fotbollen.

- Ja, det vore jättebra. Jag skulle gärna sätta mig och diskutera lite med Lasse. Jag tycker inte att man måste ha två forwards för att vinna en fotbollsmatch, till exempel. Vi ser på fotboll på ett annat sätt än Lasse gör, så det vore jättekul. Jag har stor respekt för honom, men jag delar inte hans fotbollsfilosofi för fem öre. Men det är en klok kille, och jag tycker att han har skön humor också, säger Kim Bergstrand.

FAKTA

152 - Kim Bergstrand

Avsnitt 152 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Kim Bergstrand. Sirius-tränaren förklarar framgången för den allsvenska nykomlingen, om att han räknar med att Kingsley Sarfo lämnar både klubben och allsvenskan i sommar, om betydelsen av att miljardären Bengt Ågerups pengar försvunnit, om hur han och kollega Thomas Lagerlöf fyndar spelare, om kraven för att förlänga kontraktet med Uppsala-klubben, om anbuden genom åren och om den lockande utmaningen att träna en storklubb. Bergstrand talar även om tiden i BP, om när han fick sparken några dagar efter att ha blivit erbjuden nytt kontrakt, om tränarna som inspirerar honom, om hur man använder teknik som tränare, om hur han och Lagerlöf kan stå för en annan fotboll än den de själva spelade, om synen på Lars Lagerbäcks fotboll om avsaknaden av debatt i svensk fotboll och att kolossen fotbollsförbundet och domarna inte bjuder inte till dialog. Dessutom berättar Bergstrand om spelarkarriären, om varför han tackade nej till U21-landslaget för att festa på studenten, om när AIK sparkade honom trots kontrakt, om när Hammarby bröt med honom och att han först som 30-åring förstod att man kunde tjäna pengar på fotboll.

Publicerad 2017-05-31 kl 06:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons