Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST
36v

Björklund om konstgräs: ”Glad att jag inte spelar längre…”

Hammarby både tränar och spelar matcher på konstgräs.
Men lagets tränare hade inte velat spela på underlaget:
- Jag är glad över att jag inte spelare längre, säger han i Lundhs podcast.

Joachim Björklunds Hammarby som spelar sina hemmamatcher på Tele2 Arenas konstgräs. Och i allsvenskan spelar hela tio lag på underlaget. Men Bajens assisterande tränaren menar att underlaget både har sin för- och nackdelar.  

- Jag kan börja med att säga att jag är glad över att jag inte spelar längre, säger han i det senaste avsnittet av Lundhs podcast.

Varför?
- Det är lite mindre duellspel på konstgräs. Det går lite för fort för att komma in i duellerna. Men på det stora hela tror jag att det är en positiv utveckling. Vi fostrar mer tekniskt duktiga spelare för att det går att spela boll. Planerna vi har sett än så länge i allsvenskan så är det ett par som under de första sju omgångarna varit under all kritik. Då är det inte så lätt att spela underhållande fotboll. Ungdomarna nuförtiden är fostrade på konstgräs, det är bara att acceptera. Sedan är man inte riktigt där internationellt ännu, inte i de största ligorna i alla fall, där man fortfarande inte spelar på konstgräs.

Är det en nackdel där man tänker att ni kanske ska ut i Europa nästa år?
- Ja, det kan det vara. Men den dagen, den sorgen. Vi är inte där ännu, så vi tar det hindret när vi kommer dit.

En match i taget, är det en devis du lever efter?
- Ja, och ”bollen är runt”, ”en match varar i 90 minuter”… Det finns många klyschor. Men en match i taget, det är en klyscha av en anledning. Det är inte så att det bara var någon som tyckte att det lät bra. Du ser på Diego Simeone, som måste betraktas som en av världens bästa tränare, som har trummat in det här år efter år i match efter match, att man inte är bättre än sin senaste match. Det är inte hittepå.

FAKTA

194 - Joachim Björklund

Avsnitt 194 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Joachim Björklund. Den tidigare mittbacken är tillbaka i svensk fotboll som assisterande tränare i Hammarby och talar om att få in en vinnarkultur i klubben, om vad som lockade att hoppa på uppdraget, om förklaringen till att man hakat på i toppen, om vad klubben kan uppnå 2018, om drömmen att bli huvudtränare och vilka förebilder han haft som tränare när han var spelare.

Björklund hyllar Janne Anderssons landslagsbygge, tror på Sverige i VM, är frågande till om ens 94-gänget slagit både Frankrike och Italien, är trött på debatten om Zlatans roll i landslaget då han alltid presterade och talar själv om sitt bittra avslut i landslaget och där han än i dag ångrar att han nobbade Tommy Söderbergs försök att få honom att göra comeback.

Givetvis talar Björklund om karriären som spelare där han slog igenom som tonåring i Öster och sedan via Norge och Blåvitt spelade i serie A, la Liga och Premier League och var med när Valencia nådde Champions League-finalen två gånger.

Publicerad 2018-05-16 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons