Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

LUNDHS PODCAST

Blackstenius lyfter Linköpings tränare som Sundhages efterträdare: "Ett bra namn"

EM 2017 ser ut att bli Pia Sundhages sista uppdrag som svensk förbundskapten. När en ersättare ska tillsättas lyfter Stina Blackstenius Linköpings guldtränare Martin Sjögren som ett hett alternativ.
- Det tror jag skulle kunna vara väldigt bra, säger Blackstenius i podden Lundh.

Pia Sundhages framtid i det svenska landslaget har varit osäker. Men efter OS-succén i somras och ett lyckat EM-kval så valde SvFF och Sundhage att förlänga kontraktet över EM 2017.

- Det känns som att det är det rätta att Pia fortsätter över EM också, säger landslagsanfallaren Stina Blackstenius i podcasten Lundh.

Mästerskapet i Holland blir med största sannolikhet Sundhages sista uppdrag som förbundskapten för Sverige. När hon ska ersättas lyfter Stina Blackstenius fram Linköpings succétränare Martin Sjögren som ett bra namn.

- Martin som jag har haft i fyra år tycker jag skulle kunna vara en bra ledare att ta över landslaget om det blir så. Det tror jag skulle kunna vara väldigt bra. Han jobbar väldigt bra med gruppen och han är väldigt bra på att analysera och få ihop olika spelare sett till spelsystem och få ihop det väldigt bra. Jag tror det skulle kunna vara ett bra namn och lika så med Calle Barrling (förbundskapten för F19-landslaget som tog EM-guld sommaren 2015, där Blackstenius spelade en avgörande roll).

- Han (Calle) är väldigt lugn och metodisk tränare tycker jag. Har jobbat bra med oss unga och tycker det är väldigt viktigt med gruppen. Det tycker jag kände i mästerskapet i Israel att vi var en väldigt bra grupp och det är ju dels på grund av Calle som är väldigt bra.

122 - Stina Blackstenius

Avsnitt 122 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Stina Blackstenius. Anfallaren har haft ett makalöst år, från EM-guldet med F19-landslaget förra sommaren via landslagsdebut, OS-silver i Rio de Janeiro och till SM-guld med Linköping. Blackstenius berättar om det svåra valet hon står inför när storklubbar jagar henne och kontraktet går ut, varför en flytt inom Sverige inte är aktuellt, om vikten av att ha agent och om vad som driver henne. Stina Blackstenius talar om att försöka ta hem U20-VM i december, om klivet upp från U-landslag till A-landslag, om Sveriges chanser att ta hem ett EM-guld nästa sommar, om hur hon känt av bråket mellan klubbarna och Pia Sundhage och vem hon tror är en bra efterträdare som förbundskapten. Dessutom om hur man tvingas välja som ung talang, om att spel i Champions League lockar och att hon hoppas att Uefa gör om Champions League till gruppspel.

Publicerad 2016-11-03 kl 06:15

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER