Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

LUNDHS PODCAST

Blackstenius om klubbarnas missnöje med Sundhage: "Nåt är det ju"

De damallsvenska klubbarna ville få bort Pia Sundhage. Ett missnöje som Stina Blackstenius först inte förstod vidden av. 
- Nånting är det ju men jag har inte så bra koll på vad, säger hon i Lundhs podcast. 

För några veckor sedan bekräftade SvFF att man förlänger med Pia Sundhage som därmed kommer fortsätta som förbundskapten över EM i Holland nästa sommar.

Något som unga stjärnskottet Stina Blackstenius tycker är positivt.

- Det är bra tycker jag. Vi har haft henne i de här EM-kvalen och kommer från ett OS där det gick bra. Så det känns som att det är det rätta att Pia fortsätter över EM också, säger hon.

Men alla reagerade inte glatt på nyheten om förlängning. På en ordförandekonferens som EFD (Elitfotboll Dam) kallade till fick samtliga damallsvenska klubbar rösta om de tyckte att Pia Sundhage skulle fortsätta över EM 2017 eller inte. Samtliga klubbar röstade emot.

Blackstenius, som har tillhört Linköpings FC sedan 2013, har inte märkt av det stora missnöjet gentemot förbundskaptenen.

- Man har väl känt lite att det har varit lite ovisshet mellan tränare och Pia men samtidigt har jag inte känt av det som spelare att det har varit problematiskt, säger hon och tillägger:

- Det är väl bra i sig att det inte går ut över oss spelare på det sättet utan att det får vara mellan dom och vi klarar oss ifrån det på ett sätt.

Spelaren känner inte heller att det är en konflikt hon vill blanda sig i.

- Jag har väldigt dålig koll på problemet, om det ens är ett problem. Nånting är det ju men jag har inte så bra koll på vad. Jag behöver inte veta så länge man känner som spelare att det fungerar bra när man kommer till landslaget och att det är bra när man kommer hem, säger Stina Blackstenius. 

122 - Stina Blackstenius

Avsnitt 122 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Stina Blackstenius. Anfallaren har haft ett makalöst år, från EM-guldet med F19-landslaget förra sommaren via landslagsdebut, OS-silver i Rio de Janeiro och till SM-guld med Linköping. Blackstenius berättar om det svåra valet hon står inför när storklubbar jagar henne och kontraktet går ut, varför en flytt inom Sverige inte är aktuellt, om vikten av att ha agent och om vad som driver henne. Stina Blackstenius talar om att försöka ta hem U20-VM i december, om klivet upp från U-landslag till A-landslag, om Sveriges chanser att ta hem ett EM-guld nästa sommar, om hur hon känt av bråket mellan klubbarna och Pia Sundhage och vem hon tror är en bra efterträdare som förbundskapten. Dessutom om hur man tvingas välja som ung talang, om att spel i Champions League lockar och att hon hoppas att Uefa gör om Champions League till gruppspel.

Publicerad 2016-11-01 kl 06:15

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER