Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Blåvitt-basen ville att Sana skulle straffats: "Konstigt"

Malmö FF tilldömdes segern – och Tobias Sana slapp straff.
I podcasten Lundh ger Blåvitts ordförande Frank Andersson sin syn på händelsen på Ullevi.
- Han tar en hörnflagga och slänger upp i publiken, då blir det lite konstigt om man inte straffar den personen, säger Andersson.

En av de största snackisarna under årets säsong av allsvenskan var händelserna under klassikermötet mellan IFK Göteborg och Malmö FF på Gamla Ullevi.

Vid ställningen 0-0 kastade någon från Blåvitts klacksektion in en så kallade banger som landade precis vid MFF:s Tobias Sana. Sana, som har ett förflutet i just IFK, svarade med att gå fram till hörnflaggan, rycka den ur gräset och sedan likt en spjutkastare kasta den i riktning mot Göteborgs klacksektion.

Matchen avbröts och återupptogs aldrig. Malmö FF tilldömdes senare segern med 3-0, samtidigt som en ångerfull Tobias Sana slapp bestraffning helt och hållet.

I podcasten Lundh gästar den här gången klubbens ordförande Frank Andersson och han ger där sin syn på publikskandalen på Gamla Ullevi. Andersson säger sig ha full förståelse för att Sana reagerade, men menar samtidigt att det är ologiskt att det bara var IFK som straffades.

- Det är ju lite konstigt. Sedan känner jag Tobias Sana, han är här ifrån Göteborg och har spelat i IFK. Det är en jättefin pojk på alla sätt. Men det är klart att när man ser händelsen, han tar en hörnflagga och slänger upp i publiken, då blir det lite konstigt om man inte straffar den personen. Sedan förstår jag att han blir skrämd, chockad och rädd, säger Andersson.

Rättegången mot den person som kastade knallskottet pågår just nu och IFK har begärt 70 000 kronor i skadestånd. Frank Andersson menar att fotbolls-Sverige lärt sig något av incidenten.

- Både Svenska Fotbollförbundet och Sef har lärt sig något nytt och det är att man inte ska avbryta några matcher. Allt ska spelas klart. Går det inte samma dag så spela klart dagen efter och spela inför tomma läktare i så fall. Matcherna måste avgöras på fotbollsplanen och det tycker jag har blivit väldigt, väldigt tydligt i och med det här. Sedan är det klar att vi tyckte att det faktiskt var rätt onödigt att avbryta matchen. Jag tyckte att man skulle tagit in fjärdedomaren på linjen.

Lyssna på hela podcasten i klippet ovan.

128 - Frank Andersson

Avsnitt 128 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Frank Andersson. IFK Göteborgs ordförande har inte ens hunnit basa för storklubben i ett år men han har på allvar funderat på vad han gett sig in på ett par gånger. I podden ger Andersson sin syn på klubbens sportsliga resultat 2016, varför han redan nu vill förlänga kontraktet med Jörgen Lennartsson, varför Blåvitt inte lär anställa en klubbdirektör, vilken spelartyp som är prioriterad inför 2017 och varför ett riskkapitalbolag dröjer. Andersson talar även om den avbrutna matchen mot Malmö FF, om besvikelsen att man inte spelade klart den, om regeländringen som SvFF och Sef drivit igenom, om att Tobias Sana gick utan straff och om relationen med Blåvitts hårdföra falang av fans. Dessutom avslöjar Andersson att Åsebro IF fick alla pengar man krävde för Sebastian Eriksson, att Engvall-affären var bra för Blåvitt även om agenter fick del av klubbens pengar, att klubbens prioritet inte är att köpa tillbaka Kamratgården, att man vill vara säkra på siffrorna innan man berättar om det ekonomiska resultatet och att ekonomin fortfarande är hårt ansträngd. Frank Andersson talar även om överraskningen över det mediala trycket att leda Blåvitt, besvikelsen över att man inte vårdar relationerna med gamla spelare och hur man ska förändra bilden av Blåvitt som en ”vit mans klubb” i delar av Göteborg.

Publicerad 2016-12-14 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons