Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Blåvitt-jobbet gav Asbaghis relation med Brännström en törn: ”Kan tycka det är tråkigt att det blivit så”

Andreas Brännström var mycket nära att ta över IFK Göteborg.
Istället blev det vännen och tränarkollegan från Dalkurd, Poya Asbaghi.
- Det var en konstig situation, verkligen, säger Asbaghi i podden Lundh.

Efter att ha lett Dalkurd upp i allsvenskan var tränaren Andreas Brännström eftertraktad. IFK Göteborg kom med en förfrågan och länge såg Brännström ut att bli klubbens nye tränare. Men det blev ingen övergång till Blåvitt, som istället anställde Poya Asbaghi.

Asbaghi hade tidigare varit assisterande tränare till Brännström i Dalkurd och de båda var nära vänner.

- Det var en konstig situation, verkligen. Faktum är att det var en konversation med båda. Den ena läckte ut med till media än den andra. Vi båda hade haft en dialog med Blåvitt, säger Poya Asbaghi i podcasten Lundh.

Andreas Brännström läckte mer till media än du, helt enkelt? Visste ni om att ni båda var aktuella?

ANNONS
- Det är klart. Där och då pratar man inte mycket med varandra. Det är inte så att jag kan ringa till honom och säga: ”Brännan, hur går det för dig? Mats Gren ringde mig senast klockan 10, när ringde han dig?” Det går inte. Vi pratade inte under den tiden.

Det måste ha varit skitjobbigt?
- Det var en spännande period. Jag tror inte heller att jag var förstavalet från början. Jag tror att det fanns andra tränare med i bilden. Jimmy Thelin, till exempel. Jag tror att ”Brännan” låg före mig, om jag ska gissa.

Du måste veta om han blev uppringd först?
- Inte exakt. Däremot vet jag att det föll mycket på när man gör researcharbetet och ringer till spelare i Dalkurd som inte bara haft mig som tränare. Det gjorde mig också jäkligt glad att varenda spelare som haft mig säger att de ska ta mig. Det var till och med spelare där jag kände att jag inte kom 100 procent överens med och petade. Det gav mig också jäkligt mycket självförtroende att ta jobbet när jag fick höra det.

ANNONS

Asbaghi berättar att relationen till Brännström fick sig en törn av turerna med Blåvitt.

 - Den (relationen) är helt okej.

Men inte som tidigare?
- Nej, det är kanske mest för att vi har gemensamma vänner som kan skicka citat och så, där det indirekt är någon slags bitterhet mot mig. Det kan jag tycka är lite tråkigt, att det har blivit så.

Har ni pratats vid över huvud taget?
- Ja, ja. Jag ringde honom efter att jag fick jobbet här och sade att vi skulle ta en lunch i Uppsala i december, för jag ville prata ut om det. Vi pratade, och det var inga konstigheter. Men det kanske inte har varit perfekt sedan dess. Det kan jag tycka är lite synd.

Det borde göra ont, för han var ju på något sätt din mentor och ni jobbade tätt ihop. Eller?
- Det vore konstigt om det inte skulle ha påverkat på något sätt. Sedan tror jag att det är här och nu och fortfarande färskt. Jag tror att det fortfarande är färskt för honom och att det finns känslor kvar på något sätt. Jag tror att det kommer lägga sig med tiden. Jag ser inte att vi inte ska kunna vara nära vänner igen.

ANNONS

Fakta

201 - Poya Asbaghi

Avsnitt 201 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Poya Asbaghi. Blåvitt-tränaren ger sin syn på klubbens säsong, Al-Hakims svårighet att döma Blåvitt, kritiken mot sportchefen Mats Gren, var pengarna för Pontus Dahlberg tagit vägen och att klubben framför allt lider av tidigare beslut och kostnader. Dessutom talar Asbaghi om sin raketkarriär, om drömmen att jobba med fotboll på heltid, om betydelsen av Andreas Brännström, om hur det var när han och Brännström konkurrerade om Blåvitt-jobbet och om att det svider att duon från Uppsala inte är nära varandra längre.

Publicerad 2018-09-26 kl 06:30

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto