Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Carlgren hoppas på EM: "Är väl sex målvakter som konkurrerar"

Patrik Carlgren har tagit sig in i det svenska A-landslaget. Nu drömmer AIK-målvakten om en plats i EM-truppen.

- Men det är många målvakter som vill vara med så det är bara att gå in i allsvenskan och visa framfötterna, säger Carlgren i podden Lundh.

U21-landslagets guldmålvakt Patrik Carlgren tog sig under hösten in i A-landslaget. 24-åringen var med i truppen under playoff-mötena mot Danmark, och nu hoppas AIK:aren på att få följa med till EM i Frankrike i sommar.

- Det är ett stort steg, men jag var med mot Danmark när vi gick vidare och med här (januariturnén). Det är väl ett litet mål man har, men det är många målvakter som vill vara med så det är bara att gå in i allsvenskan och visa framfötterna, säger Patrik Carlgren i podcasten Lundh.

Hur många är det som konkurrerar?
- Vad kan det vara, sex målvakter eller något sånt?

Målvaktssituationen i landslaget är just nu långt ifrån optimal. Andreas Isaksson är utanför truppen i Kasimpasa, Kristoffer Nordfeldt är fast på bänken i Swansea och Robin Olsen har lånats ut till FCK från Paok efter att ha varit utanför laget.
 Patrik Carlgren hoppas att hans speltid i AIK ska ge honom ett övertag.

- För mig är ju speltid väldigt viktigt för det är ju så man utvecklas mest, med timing och så. För mig har det här året i allsvenskan varit väldigt betydelsefullt med mycket folk på läktaren, det har varit tuffa matcher. De sista tio matcherna var egentligen guldstrid så det är betydelsefulla matcher hela tiden. Jag hoppas att man blir prioriterad om man får spela mycket, säger han.

Det finns även ett OS i augusti som Sverige tog sig till genom framgången i U21-EM. Patrik Carlgren medger att det skulle vara bittert att inte vara med i truppen till Rio.

- Jag skulle egentligen vilja att hela vårt lag fick följa med. Vi har gått igenom ett två år långt EM-kval, playoff mot Frankrike, och sen ett helt EM med guldmedalj. Vi har gått hela vägen så det är klart att det kommer att vara lite blandade känslor. Men man kan inte hålla på och gräva ner sig om man inte skulle komma med heller. Jag förstår om de vill ha tre överåriga utespelare.

- Vi får se. Jag hoppas verkligen och det hade varit fantastiskt roligt att få spela ett OS.

Hur ser du på att man ändrar, att man skulle vara född 92 för att få vara med i U21-EM och kvala in till OS och sen ändrar man till 93 när det väl är dags för OS?
- Det är ju ganska surt liksom. Men det är inte så mycket man kan göra åt. Men det är ju surt när man har varit med hela vägen.

Om du blir uttagen, tror du att AIK släpper dig?
- Jag hoppas det. Om jag skulle komma med så hoppas jag verkligen det för det är inte så ofta man spelar ett OS. Det är en gång i livet så jag hoppas verkligen att de gör det. Men sen förstår jag om de inte skulle göra det för vi kan vara mitt i ett Europa League-kval med extremt viktiga matcher för klubben. Det är svårt att sätta sig in i den situationen nu när det är många månader kvar.

- Men det vore en dröm att få spela OS.

FAKTA

90 - Patrik Carlgren

Avsnitt 90 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Patrik Carlgren. I somras var målvakten en av U21-hjältarna som bärgade EM-guldet och i finalen mot Portugal var det hans straffräddningar som avgjorde. I podden berättar han om den omvälvande tiden efter U21-guldet, chanserna att ta en plats i Hamréns EM-trupp och om drömmen att även få spela OS i Rio de Janeiro där han hoppas att AIK släpper honom. Den Falu-fostrade målvakten talar även om drivet som tagit honom till toppen, om att skippa alkohol och annat som kan försämra hans chanser och om när han gick in i väggen för att han tränade för mycket och för ofta. Dessutom ger Carlgren sin syn på utvecklingen han haft i AIK, trycket att vinna SM-guld, kontraktsläget med klubben och målet att komma ut i Europa.

Publicerad 2016-02-19 kl 12:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons