Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Carlgren om att ta över efter Turina: "Väckte tankar"

Patrik Carlgren fick ta över efter Ivan Turina i AIK. En speciell situation för målvakten.
- Det väckte en del tankar, berättar Carlgren i podcasten Lundh.

Den 2 maj 2013 avled AIK:s målvakt Ivan Turina. Mitt i all sorg behövde AIK då värva in en ny målvakt. Klubbens val föll på att satsa på Patrik Carlgren, som man värvade in från IK Brage.

I Fotbollskanalens podcast Lundh berättar Carlgren om hur det var att värvas in som ersättare till Turina.

- Det var ju hemskt det som hände. För mig personligen, jag kände honom inte på det sättet, men man blir ju påmind om honom varje dag. Han har kvar sin plats på Friends Arena, han har en tavla nere på Karlberg och det brinner alltid ett ljus för honom där. När vi spelade mot Hammarby förra året så hjälpte Bajenfansen till och sjöng… Man blir påmind om honom varje match när de sjunger om honom i matchminut 27, säger Carlgren.

- Jag kände honom inte personligen men jag har hört att han var en fantastisk människa och alla fans älskade honom. Men för mig så har jag bara försökt komma in och satt min egen prägel på det hela och hoppats att folk tycker om mig för den jag är och min målvaktsstil.

Var det svårt när du förstod att du värvats för att ersätta en person som gått bort så oväntat?
- Ja, det är klart att det väcker en del tankar. Men Ivan hade bara goda andar omkring sig. Så det var bara att gå in och spela sitt eget spel och jag tror inte att man ska tänka så mycket på det även om man blir påmind om det hela tiden.

Han gjorde ju starka målaktsinsatser också. Vilken bild hade du av Ivan Turina?
- Jag har ju sett ett par matcher med AIK när han spelat. Han var ju en fantastiskt bra målvakt. Stor, bra räckvidd och bra på att läsa spelet. Jag är lite mindre än vad han är och vi har lite olika målvaktsstilar. Så de var nog vana vid en stil och nu har de fått en annan men jag hoppas att det uppskattar det jag gör och det verkar som det i alla fall.

FAKTA

90 - Patrik Carlgren

Avsnitt 90 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Patrik Carlgren. I somras var målvakten en av U21-hjältarna som bärgade EM-guldet och i finalen mot Portugal var det hans straffräddningar som avgjorde. I podden berättar han om den omvälvande tiden efter U21-guldet, chanserna att ta en plats i Hamréns EM-trupp och om drömmen att även få spela OS i Rio de Janeiro där han hoppas att AIK släpper honom. Den Falu-fostrade målvakten talar även om drivet som tagit honom till toppen, om att skippa alkohol och annat som kan försämra hans chanser och om när han gick in i väggen för att han tränade för mycket och för ofta. Dessutom ger Carlgren sin syn på utvecklingen han haft i AIK, trycket att vinna SM-guld, kontraktsläget med klubben och målet att komma ut i Europa.

Publicerad 2016-02-18 kl 10:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons