Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Carlgrens kontrakt löper ut: "Har ett stort beslut att fatta"

AIK:s Patrik Carlgren sitter på ett utgående kontrakt och kan snart stå inför ett stort beslut - stanna kvar eller gå utomlands?
- För mig är det viktigt att se vad klubben vill med mig, säger han i podcasten Lundh.

Patrik Carlgren, guldhjälte från U21-EM i somras, sitter på ett utgående kontrakt med AIK och en flytt utomlands ser ut att närma sig. 

Den här veckan gästar han Fotbollskanalens podcast Lundh och i den berättar Carlgren hur han väger chansen att komma ut i Europa mot att riskera lite speltid.

- Det är ju ett väldigt stort beslut. För mig är det viktigt att se vad klubben vill med mig. Ser de potential om ett till två år eller vill de att jag ska spela direkt? Kommer rätt klubb med rätt anbud och rätt ambitioner så får man ta ställning till det då. Men för tillfället trivs jag extremt bra i AIK och Stockholm. Det är min agent som sköter den biten, säger Carlgren.

Varför är det så svårt för målvakter att bli utlandsproffs och få speltid och etablera sig?
- Att gå utomlands är ett stort steg. Det är bättre fotboll och bättre konkurrens. Sen gäller det att få förtroende från tränaren och ta chansen när man får den. Visa att: "Den här platsen ska jag hålla".

- En ytterback kan ibland spela mittback och en yttermitfältare kan spela centralt. Så det är klart att det är tuffare när det bara finns en plats. Men det är svårt att säga, det gäller att ta rätt steg när det kommer dit.

Du hade mycket tålamod när du kom till AIK från Brage. Hur kommer det sig?
- Det sitter mycket i hjärnan. Jag älskar att träna och se hur jag blir bättre. Jag kom ju på sommaren och satt på bänken hela det halvåret. Spelade bara en halvlek mot Manchester United och sen satt jag på bänken de sex första matcherna 2014. Sen fick jag chansen mot Halmstad borta och jag gjorde en bra match och gjorde mycket räddningar även om vi spelade 2-2. Så jag tog chansen när jag fick den och fick fortsätta spela därefter.

FAKTA

90 - Patrik Carlgren

Avsnitt 90 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Patrik Carlgren. I somras var målvakten en av U21-hjältarna som bärgade EM-guldet och i finalen mot Portugal var det hans straffräddningar som avgjorde. I podden berättar han om den omvälvande tiden efter U21-guldet, chanserna att ta en plats i Hamréns EM-trupp och om drömmen att även få spela OS i Rio de Janeiro där han hoppas att AIK släpper honom. Den Falu-fostrade målvakten talar även om drivet som tagit honom till toppen, om att skippa alkohol och annat som kan försämra hans chanser och om när han gick in i väggen för att han tränade för mycket och för ofta. Dessutom ger Carlgren sin syn på utvecklingen han haft i AIK, trycket att vinna SM-guld, kontraktsläget med klubben och målet att komma ut i Europa.

Publicerad 2016-02-16 kl 16:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons