Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Christiansen om att Kuhn fick sparken: ”Det kom som en chock – vi var alla överraskade”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela tv-podden med Anders Christiansen i spelaren ovan.

Allan Kuhn tog SM-guld med Malmö FF 2016.
Trots det fick dansken sparken.
- Vi var överraskade allihopa, säger Anders Christiansen i podcasten Lundh.

Inför säsongen 2016 tog dansken Allan Kuhn över som tränare för Malmö FF. Året blev lyckat och skåningarna tog hem sitt 19:e SM-guld. Men trots det så fick Kuhn sparken efter säsongen.

- Vi var överraskade allihopa. Det har ju inte hänt så många gånger tidigare att en tränare som vinner guld får sparken. Vi läste tidningarna som alla andra, och man hade läst lite skriverier innan, men det kom som en chock att han fick sparken, säger mittfältaren Anders Christiansen i podcasten Lundh.

Var extra för dig i och med att ni var landsmän, även om det inte var han som värvade dig till Malmö?
- Det var inte för att de hade en dansk tränare som jag kom till Malmö, utan för att jag tyckte att det var roligt och intressant bygge som Malmö hade. Men det är klart, Kuhn trodde ju på mig även fast jag inte spelat fotboll i Italien. Jag var nöjd med Kuhn, men som spelare vet du att både spelare och tränare kommer och går, det är bara att acceptera. Det går inte att göra så mycket annat.

Han var på Malmös guldfirande, vilket både var stort av honom att dyka upp och av klubben att bjuda in. Hade du någon kontakt med honom efter att han fick gå?
- Ja, jag pratade lite med honom efter att han fick sparken. Men du har också lite distans till tränarna, så ska det vara. Jag hälsade på honom på Stadion…

Var det första gången du pratade med honom efter att han hade fått sparken?
- Nej, jag hade pratat med honom innan också. Jag tror att det var många spelare som pratade med honom för att ge vår sida av historien. Men det är en lång historia. Det var kul att se honom på Stadion, och det var stort av honom att komma dit och fira guldet.

Vad var det då som ändrades när Kuhn försvann och Magnus Pehrsson istället kom in? Anders Christiansen försöker förklara:

- Pehrsson har helt klart sitt spelsätt och sin spelidé. Presspelet ändrades en del. Vi har ett högt presspel. Ibland spelar vi 4-4-2, ibland spelar vi 3-4-3. Vi kan spela 5-2-3, eller vad man nu kallar det. Vi har många system som vi kan variera beroende på motståndet. I spelsättet jobbar vi mycket med positioner och linjer i laget. Vi ska ställa frågor till motståndarna. Det är mycket detaljer, det kan man prata länge om. 

172 - Anders Christiansen

Avsnitt 172 av Sverige mest nyfikna fotbollspodd gästas av Anders Christiansen. Den danske mittfältaren korades till årets spelare i allsvenskan och berättar om varför Malmö FF var perfekt efter ett tungt år i Chievo, om den speciella vinnarkulturen och den positiva arrogansen, om vad MFF saknar för att utmana FC Köpenhamn, om varför han valde att förlänga i över fem år med Malmö FF, om att han räknar med att klubben ska släppa honom om drömbudet kommer och om siktet på Champions League. Dessutom talar Christiansen om varför ingen i Danmark bryr sig om allsvenskan, om vad som skiljer de två ligorna, om varför han trivs i den svenska ligan, vilka ligor han drömmer om att flytta till, hur det påverkade spelarna att en lagkamrat blev avstängd efter misstanke om brott. Anders Christiansen är öppen om besvikelsen att han inte fått några chanser i landslaget under Åge Hariede, talar om hur en psykolog har hjälpt honom att komma över tunga tider och berättar om chocken när Allan Kuhn fick sparken.

Publicerad 2017-11-25 kl 07:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons