Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST
46v

Christiansen om brottsmisstänkte MFF-spelaren: ”Det är klart att vi pratar om det i laget”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela tv-podden med Anders Christiansen i spelaren ovan.

En MFF-spelare misstänks för sexuellt utnyttjande av barn.
Spelaren häktades mitt under lagets guldstrid.
- Det var mycket snack om det i början, men sedan lade vi på ett lock och jobbade på därifrån, säger Anders Christiansen i podcasten Lundh.

Det var i slutet på september som en Malmö FF-spelare häktades misstänkt för sexuellt utnyttjande av barn. Spelaren försattes senare på fri fot men stängdes av från spel med laget tills vidare.

Fallet påverkade MFF-spelarna, men Anders Christiansen tror att folk har fel uppfattning om hur mycket information spelartruppen har.

- Det är aldrig positiva nyheter. Folk tror ofta att vi vet allt, det är uppfattningen jag får när jag pratar med vänner och familj. Det kan vara så att vi vet det före medierna, men vi vet inte så mycket extra för det. Klubben hanterar det när det händer saker, och så får man förhålla sig till det. Men vi kan inte påverka det. Vi pratar om det, men mer kan vi inte göra. Vi tar det som det kommer och följer med i det som händer. Jag vet inte hur mycket jag ska säga, för vi vet inte mer än så, säger Christiansen i podcasten Lundh.

Det är ändå en arbets- och lagkamrat, och jag inbillar mig att man pratar om det, för det gör man på alla arbetsplatser när det händer något sådant?
- Det är klart att man pratar om det, som andra saker. Det var mycket snack om det i början, men sedan lade vi på ett lock och jobba på därifrån.

Malmö har haft ett fall tidigare för några år sedan som var väldigt omskrivet. Hur mycket pratar klubben med er om värdegrund och hur man pratar i omklädningsrummet och liknande?
- Det pratar man om, man får veta regler från klubben som man ska leva upp till. Det fick jag veta när jag skrev på kontraktet, jag skulle gå med på det och vi pratade om det. Det är ju allmänt förnuft kring hur man ska uppföra sig. Om man bor i Malmö vet folk oftast vem du är, det går inte att stå på Lilla torg klockan två på natten innan en match, det säger sig självt. För mig handlar det om allmänt förnuft och att uppföra sig som alla andra människor och ha respekt för omgivningen.

Under dessa tider har det varit ett upprop med #metoo mot sexism och liknande. Jag har själv varit i mycket manliga miljöer i idrottsvärlden och det är inte alltid rumsrent snack. Hur är snacket i Malmös omklädningsrum?
- Det tycker jag inte att vi ska prata för mycket om. Det är klart att det inte är någon kvinna, eller människa, som ska behöva känna sig kränkt på något sätt. Men att det ska vara censur på vad du och jag eller jag och en kompis pratar om, det tycker jag inte att vi ska ha. Jag tycker att det viktigaste är att vi har roligt och gör det vi gör och inte tänker för mycket på alla regler som vi har i Skandinavien och inte minst i Sverige, där allt ska gå efter regelboken. Jag tror på allmänt förnuft och att man har roligt, men så klart att man respekterar andra människor, precis som att man vill bli respekterad själv. Jag har den djupaste respekt för #metoo-kampanjen och är mot kränkningar, men man ska inte ha censur när man är med kompisar och liknande. 

172 - Anders Christiansen

Avsnitt 172 av Sverige mest nyfikna fotbollspodd gästas av Anders Christiansen. Den danske mittfältaren korades till årets spelare i allsvenskan och berättar om varför Malmö FF var perfekt efter ett tungt år i Chievo, om den speciella vinnarkulturen och den positiva arrogansen, om vad MFF saknar för att utmana FC Köpenhamn, om varför han valde att förlänga i över fem år med Malmö FF, om att han räknar med att klubben ska släppa honom om drömbudet kommer och om siktet på Champions League. Dessutom talar Christiansen om varför ingen i Danmark bryr sig om allsvenskan, om vad som skiljer de två ligorna, om varför han trivs i den svenska ligan, vilka ligor han drömmer om att flytta till, hur det påverkade spelarna att en lagkamrat blev avstängd efter misstanke om brott. Anders Christiansen är öppen om besvikelsen att han inte fått några chanser i landslaget under Åge Hariede, talar om hur en psykolog har hjälpt honom att komma över tunga tider och berättar om chocken när Allan Kuhn fick sparken.

Publicerad 2017-11-24 kl 06:30
Annons
Annons
Annons