Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Cibicki rekommenderar fler att lånas ut: "Man får släppa sin heder"

Allsvenskan

Pawel Cibicki var i Malmö FF:s frysbox och lånades ut till Jönköpings Södra.
Där gjorde han succé - och nu uppmanar anfallaren fler att lånas ut.
- Det är bara att släppa sin heder, säger Cibicki podcasten Lundh.

Foto: Bildbyrån

Inför säsongen 2016 hade Pawel Cibicki kört fast i Malmö FF. Då lånades anfallaren ut till allsvenska nykomlingen Jönköpings Södra, där det blev nio mål och sju assist under en säsong. 

Cibicki är glad över att han tog steget till J-Södra och uppmanar nu fler spelare att våga välja alternativet att lånas ut.

- Det är klart. Det är en risk man tar. Om jag inte hade lyckats i Jönköping, vad hade hänt då? Hade Malmö tagit tillbaka mig? Man tänker något steg längre. Men ibland måste du ta två steg bakåt för att ta ett steg framåt. Jag rekommenderar alla att göra det. Jag är ett exempel på att det går. Det gäller bara att tro på det och köra. Det är inte alla som lyckas, men ge det ett försök. Det är inte lönt att sitta på bänken utan få spela. Ta några steg bakåt för att kunna gå framåt, säger Cibicki i podcasten Lundh.

ANNONS

Det kanske är några som av statusskäl inte flyttar hem från utlandet och kanske inte heller vill lämna storklubbar som AIK, IFK Göteborg och Malmö FF för att få till en mindre klubb. Jönköpings Södra var allsvensk nykomling. Att inte våga ta det statussteget ner?
- Då är det bara att släppa sin heder. Fan, fotboll ska vara kul. Hur kul är det när du sitter på bänken? Du kanske får dina pengar, men det är inte kul. Man ska inte bry sig vad andra tycker och tänker om en, för alla kommer aldrig älska dig, men inte hata dig heller. Det kommer alltid finnas någon som gillar dig och någon som hatar dig, men det är ett tecken på att du har lyckats. Vad händer om du gör 10-20 mål om du går till Jönköping? Plötsligt vill alla ha dig. Ta chansen, vad har du att förlora? Så länge du älskar fotboll och tror på dig själv kommer det att gå bra.

ANNONS

Hur orolig var du när du när du tog det klivet?
- Jag var aldrig orolig. Jag gillar att spela fotboll, och när Jimmy Thelin kom ner visste jag att det skulle passa mig bra. Det är en fotboll jag vill spela, och så länge jag gör det bra kommer jag att spela.

Vad är det Jimmy Thelin har?
- Det är rätt svårt att säga, men det är en tränare som tänker utanför boxen. Med den ekonomin som den klubben har tror jag inte att någon tränare skulle kunna göra det han gjort. Han visade det förra året, och nu visar han det igen. Det går bra för Jönköping och de spelar bra, attraktiv fotboll. Det är inte många som åker till Jönköping som kan säga att de spelar tråkig fotboll. Alla är positiva till dem, och det visar att han har en tro på det han gör. Folk kan tycka att han är dum i huvudet, men det ger resultat. Så länge du tror på något ska du aldrig ge upp, det är aldrig för sent.

ANNONS

Fakta

155 - Pawel Cibicki

Avsnitt 155 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Pawel Cibicki. Anfallaren talar om valet att byta landslag från Polen till Sverige, om att möta just ett Polen i U21-EM, om trycket och ilskan från föräldrarnas hemland, om pappans besvikelse över landslagsskiftet, om irritationen över att Håkan Ericson inte får fortsätta och att han inte stänger dörren för Polens A-landslag. Dessutom talar Cibicki om Malmö FF:s sommar med Champions League-kval, om alla utgående kontrakt, om förtroendet för Magnus Pehrsson, om att fler spelare borde gå på lån som Cibicki gjorde och varför han aldrig skulle hälsa på Åge Hariede igen. Pawel Cibicki berättar om när han funderade på att sluta i MFF som ung, om trycket att spela fotboll, om hatet man får känna av, om agentskiftet och om alla rykten om storklubbar som jagar honom.

 

Publicerad 2017-06-23 kl 06:10

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto