Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

LUNDHS PODCAST

Dahlkvist fick nya beundrare efter OS: "Många som tycker att det är häftigt"

Lisa Dahlkvist blev dubbel straffhjälte när Sverige stormade fram till en silvermedalj i OS.
Med det kom också ett annat slags kändisskap.
- Det är speciellt roligt att det är många yngre killar också som tycker att det är häftigt och har en som förebild, säger Dahlkvist i podcasten Lundh.

Lisa Dahlkvist blev hela svenska folkets hjältinna när hon hur kyligt som helst avgjorde två straffläggningar i sommarens OS.

Mittfältarens insats var bidragande till att det svenska landslaget lyckades ta sig i final där det till slut blev en silvermedalj. Effekterna av det pratar hon om i podcasten Lundh.

Vilket eko har straffarna i OS gett?
- Jättemycket. Speciellt straffarna. Jag tror många kan relatera till det, de som kanske inte är så fotbollsintresserade men förstår just straffsituationer. Många gamla, många unga – de som inte är fotbollsintresserade – tycker också att det är roligt.

- Jag har tyckt att det varit roligt. Sen har jag inte varit straffskytt i landslaget på en tid, men jag har alltid sett mig som en straffskytt.

Hur uttalat var det att du skulle ta straffen i OS?
- Det vet jag faktiskt inte. Det kändes som en slump ändå, men jag vet inte om målvaktstränaren Mille hade någon tanke med det. Man har ju ingen aning om hur straffläggningen går; om det är någon som missar och om det ska bli avgörande på femte. Så det känns som en slump, men att jag skulle lägga tror jag var säkert.

Följderna av OS-succén har varit häftiga, säger Dahlkvist, som fått mängder med beundrare.

- Det är många som tycker att det är häftigt och frågar hur jag kände och om jag inte var nervös. Hur ska man tänka, och så. Det är speciellt roligt att det är många yngre killar också som tycker att det är häftigt och har en som förebild, som tycker det är häftigt att man har varit och spelat i PSG och så.

117 - Lisa Dahlkvist

Avsnitt 117 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Lisa Dahlkvist. Straffspecialisten från OS berättar om bragden i Rio, att det var en ren slump att hon slog den sista straffen, att Hope Solos psykning var okej och att USA:s målvakt straffats för hårt, att Tyskland är ett spöke för Sverige och hur hon upplevde turerna kring när hon blev benämnd som Sven ”Dala” Dahlkvists dotter. I podden talar Lisa Dahlkvist om att hon egentligen tänkte lägga av i landslaget efter VM 2015 då Pia Sundhage inte satsade på henne, att hon anser att Sundhage ska fortsätta över EM-slutspelet, att de unga spelarna kommer att vara ännu bättre nästa sommar och att Rosengård-tränaren Jack Majgaard Jensen har fel när han ifrågasätter det svenska defensiva spelet. Dessutom säger Dahlkvist att hon vill att Örebro SK och KIF Örebro ska slås ihop, om hierarkin i Paris SG, om bristen på publik i Allsvenskan, om alla klubbyten, om turerna i Tyresö och att förutsättningarna som heltidsproffs bara blivit bättre och bättre.

Publicerad 2016-09-27 kl 06:30
LUNDHS PODCAST

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER