Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Dahlkvist sågar avstängningen av Solo: ”Inte alls juste"

Lisa Dahlkvist förstår inte att Hope Solo blev avstängd av USA - och tycker att psykningarna i OS-kvarten var okej.
- Jag verkligen lider med henne, säger Dahlkvist i podcasten Lundh.

Efter att Sverige slagit ut USA i OS-kvartsfinalen i Rio de Janiero var Hope Solo vansinnig. Den amerikanska målvakten sågade svenskorna:

- Det bästa laget vann inte. Vi var det bättre laget och jag tycker att de svenska spelarna spelade som ett gäng fegisar. Det är inte respektfullt mot spelet. De ville inte spela speciellt bra fotboll, de ville inte passa och det blev en fysisk match och de fick matchen precis dit de ville. Jag tror inte att Sverige går speciellt långt. Men de gick vidare och vi får åka hem, men det bästa laget vann inte, sa Solo.

Följden blev att Hope Solo några veckor efter förlusten fick sitt kontrakt uppsagt och stängdes av från spel i landslaget i sex månader.

ANNONS
Lisa Dahlkvist som avgjorde OS-kvartsfinalen med den sista straffen försvarar USA:s målvakt.

- Det är precis efter matchen, man är lite upprörd, man har känslor, det känns som att det har sagts värre saker efter förluster.

Varför tror du reaktionen blev så stark?
- Vad jag har hört så är det massa olika grejer som har lagts på hög, och det här var väl droppen liksom. Men det känns väldigt hårt, för hon var varit med länge och gjort mycket för deras landslag och för damfotbollen.

Lisa Dahlkvist tycker synd om Hope Solo:

- Jag såg ju någon video där hon var upprörd, och jag verkligen lider med henne. Hon har offrat sitt liv åt landslagsfotbollen och sen blir det så här. Jag tycker inte alls att det är juste.

Du blev även psykad av Hope Solo. Hur hanterar man det?
- Man tänker positiva tankar. Just där och då blev jag ju väldigt full i skratt som många såg, och det var väl lite från VM 2011 då hon gjorde något liknande. Då drack hon vatten och tog tid på sig. Jag tyckte att det var roligt, mest, att hon gjorde det. Och det stärkte bara mitt självförtroende ännu mer.

ANNONS

Blir man inte förbannad?
- Nej, det är många som har frågat det faktiskt. "Var du inte sur på henne, och ville du inte springa fram till henne efteråt och göra någon gest" eller så. Men jag hade inget fokus på henne överhuvudtaget, och nu efteråt var det skönt att jag inte hade det.

Kan du på något sätt förstå Hope Solo som försöker gå lite utanför gränsen för vad som är fair play. Är det okej?
- Ja men det tycker jag ändå är okej. Hon försöker med alla medel. Sen kanske det är lite väl liksom, att byta handskar och så. Det tar ju lite längre tid än vad man skulle förvänta sig.

Men du kan ändå känna nån slags respekt att hon försöker?
- Ja. Alltså det är ändå inom spelets ramar. Hade det inte varit inom dem så hade hon ju fått en varning. Och det får hon inte. Då tycker jag att det är okej.

117 - Lisa Dahlkvist

Avsnitt 117 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Lisa Dahlkvist. Straffspecialisten från OS berättar om bragden i Rio, att det var en ren slump att hon slog den sista straffen, att Hope Solos psykning var okej och att USA:s målvakt straffats för hårt, att Tyskland är ett spöke för Sverige och hur hon upplevde turerna kring när hon blev benämnd som Sven ”Dala” Dahlkvists dotter. I podden talar Lisa Dahlkvist om att hon egentligen tänkte lägga av i landslaget efter VM 2015 då Pia Sundhage inte satsade på henne, att hon anser att Sundhage ska fortsätta över EM-slutspelet, att de unga spelarna kommer att vara ännu bättre nästa sommar och att Rosengård-tränaren Jack Majgaard Jensen har fel när han ifrågasätter det svenska defensiva spelet. Dessutom säger Dahlkvist att hon vill att Örebro SK och KIF Örebro ska slås ihop, om hierarkin i Paris SG, om bristen på publik i Allsvenskan, om alla klubbyten, om turerna i Tyresö och att förutsättningarna som heltidsproffs bara blivit bättre och bättre.

Publicerad 2016-09-26 kl 06:10

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto