Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Lyssna på hela avsnittet i spelaren ovan.

Degerfors historia en styrka enligt Hällström: "Finns så himla mycket Degerforshjärta"

7v

Degerfors är tillbaka i allsvenskan för sin 30:e säsong i högsta serien. 
Föreningens anrika historia är något positivt att ha med sig, enligt klubbchefen Suzanne Hällström. 
- Jag upplever att det finns så himla mycket Degerforshjärta, en beundran för föreningen runtom, säger hon i podcasten Lundh.

ANNONS

I fjol gick Degerfors upp i allsvenskan igen efter att ha varit borta från högsta serien ända sedan 1997. Historiskt sett är Degerfors dock en klassisk förening med 29 allsvenska säsonger och en 16:e plats i den allsvenska maratontabellen. 1993 vann de svenska cupen och säsongen därpå ställdes de mot Tomas Brolins Parma i cupvinnarcupen. 

Degerfors klubbchef Suzanne Hällström tycker att det är ett plus med klubbens anrika historia. Hon trycker också på vikten av att ha kvar personer med rötter i föreningensom exempelvis sportchefen Patrik Werner. 

- Vi tror att det betyder jättemycket. Att ha några, lite som jag nämnde om spelarna förut, som har ett rödvitt hjärta, att det är här som de vill vara och utvecklas – det är det som blir lite skillnaden mellan de personerna och de spelarna som kommer hit som är på väg uppåt i karriären. Men då är det också himla roligt att se en sådan som Sargon, som var här, ville jättegärna till Göteborg, det var hans dröm, han fick komma dit men kände nu att Degerfors fortfarande är samma förening som när han lämnade, han ville komma hit igen. Det tycker jag är betyget på att vi verkligen behåller och skapar någonting runt det här med Degerfors IF, säger Hällström i podcasten Lundh. 

ANNONS

Det finns en välkänd historia med traditioner, ni är 16:e i allsvenska maratontabellen och har cupguldet från -93 och spel mot Parma, det var i slutet på 90-talet ni senast var i allsvenskan. Är traditionerna och historien ett plus eller ett minus? 
- Jag upplever att det där är ett plus. Det där kan man se nu, det var någon som skrev i december, ”är det någon som vet att Halmstad gick upp i allsvenskan?” Degerfors IF tog ett otroligt stort utrymme. Sådant bemötande, både från våra egna men också andra supportrar, som skriver att de är så himla glada över att vi visar att det kan gå med en så liten förening. Jag upplever att det finns så himla mycket Degerforshjärta, en beundran för föreningen runtom. På så vis kan jag tycka att det är positivt med vår historia.  

Blir det någon gång en belastning? Ibland i perioder pratade man i IFK Norrköping om att man satt och gnällde om att det var bättre förr.

ANNONS
- Så kan det säkert bli. Det kan jag tänka mig. Man kan också säga: ”herregud, ni har spelat i allsvenskan förut, det var inte sådana krav då, varför ska det vara så krångligt? Ni kommer inte klara det här på grund av alla krav runtomkring, för ni är för små”. Många kan också se att vi lever kvar i den tiden. Men det kan jag tycka att vi alla fall är på god väg att ta oss ur den delen, och försöka inse att vi är i en annan situation nu, och att vi också börjar få med oss folk på det resonemanget. Visst, det finns säker de som tycker att vi har börjat bli för stora och börjat köpa in spelare från alla möjliga håll. Sådana gånger kan det kanske vara det. Det är det som jag kan se.

Fakta

299 - Suzanne Hällström

Avsnitt 299 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Suzanne Hällström. Degerfors klubbchef talar om utmaningarna som följer med återkomsten i allsvenskan, om oron när stjärnan Victor Edvardsen ville flytta, om att värva klokt utan att hota ekonomin, om att få Stora Valla allsvenskt och om att balansera traditioner och historik med en tuff verklighet i en liten bruksort.

Dessutom berättar Hällström om att vara en av få kvinnor på en toppost i elitfotbollen, om att möjligen ta klivet in i fotbollsförbundets styrelse, om att Degerfors utvecklats med damfotboll och e-sport, om svensk fotbolls bristande mångfald i styrelserummen och om att ta fram sin egen ersättare.

Publicerad 2021-02-26 kl 06:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto