Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Degerfors kan tvingas spela i Örebro: "Det vore inte roligt..."

1v

Degerfors är tillbaka i allsvenskan.
Risken är dock att man tvingas spela premiären i Örebro.
- Det vore ju inte roligt att fira den allsvenska återkomsten med att spela på Behrn Arena, det vore det inte, säger Degerfors klubbchef Suzanne Hällström, i podcasten Lundh.

Succélaget Degerfors är tillbaka i allsvenskan efter lång tids frånvaro – och klassiska Stora Valla är åter en allsvensk arena. Problemet är dock att Anläggningen måste rustas upp för att klara de allsvenska kraven och som läget är nu kan Degerfors tvingas spela sin första hemmamatch i Örebro i stället.

- I slutet av november visade sig hela vår belysning vara utdömd, för tornen var genomrostade på sina ställen, de hade kunnat blåsa omkull. Hela arenan stängdes, det plockades ner direkt efter nyår, så nu har vi ingen belysning. Den upphandlingen är klar, men frågan är om de hinner göra klart. De andra delarna som måste vara klara till det datum som du pratar om (premiärdatumet) är säkerhetsåtgärder - övervakningskameror, avgränsningar inne på arenan, och så vidare. Många av de andra stora grejerna blir en dispensansökan till förbundet, säger hon i podcasten Lundh.

ANNONS

Vad gäller en eventuell hemmapremiär på reservarenan Behrn Arena i Örebro, så medger Hällström att det skulle svida.

- Det vore ju inte roligt att fira den allsvenska återkomsten med att spela på Behrn Arena, det vore det inte.

I podden berättar Hällström också att det inte är aktuell att sälja rättigheterna till arenanamnet för att få in mer kapital.

- Jag tror faktiskt inte det. Jag tror också att det dels är en opinion, man skulle rasa om det hette något annat än Stora Valla. Sedan skulle jag vilja se det företag som skulle få in det, att ändra namnet Stora Valla till vad det nu kan tänkas vara, ”Falcon Alkoholfri Arena”, om vi nu tar Falkenberg, det kommer ingen att kalla Stora Valla. Det kommer för alltid att heta Stora Valla, tror jag.

Fakta

299 - Suzanne Hällström

Avsnitt 299 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Suzanne Hällström. Degerfors klubbchef talar om utmaningarna som följer med återkomsten i allsvenskan, om oron när stjärnan Victor Edvardsen ville flytta, om att värva klokt utan att hota ekonomin, om att få Stora Valla allsvenskt och om att balansera traditioner och historik med en tuff verklighet i en liten bruksort.

Dessutom berättar Hällström om att vara en av få kvinnor på en toppost i elitfotbollen, om att möjligen ta klivet in i fotbollsförbundets styrelse, om att Degerfors utvecklats med damfotboll och e-sport, om svensk fotbolls bristande mångfald i styrelserummen och om att ta fram sin egen ersättare.

Publicerad 2021-02-23 kl 06:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto