POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LUNDHS PODCAST
38v

Djurdjic: "Hammarby kan bli nästa FCK i Skandinavien"

Hammarby inledde året trevande - men tampas nu om SM-guld.
Nikola Djurdjic anser att Bajen kan bli en maktfaktor i Skandinavien.
- Hammarby kan bli nästa FC Köpenhamn, säger han i Lundhs podcast. 

Hammarby återvände hösten 2014 till allsvenskan och radade därefter upp mittenplaceringar i serien fram till i år. Det var dock först efter en tuff inledning av säsongen med en 4-1-förlust i en träningsmatch mot Frej och därefter uttåg i gruppspelet i svenska cupen, som det i slutändan vände för Stockholmslaget i allsvenskan. 

- Jag tänkte faktiskt: "Var i helvete har jag kommit?" när jag såg den matchen (mot Frej). Det var den dagen som jag kom till Stockholm för att möta Stefan Billborn, "Jocke"(Joachim Björklund) och Pablo (Pinones Arce). Efter den matchen sade Stefan till mig att han ändå trodde att allt skulle bli bra. Han sade att vi var på rätt väg. Jag undrade vad han pratade om. Några månader senare förstod jag vad han menade, säger Djurdjic i Lundhs podcast. 

Du verkar vara lite annorlunda än Stefan Billborn, han är lite mer blyg och inte en lika stark karaktär som du. Vad är din bild av Stefan Billborn som tränare?
- Han är en frisk fläkt. Det känns bra att ha honom. Han har hög tolerans och hans kommunikation med spelarna är fantastisk. Det känns väldigt bra att ha honom, för i den här sporten blir man till slut trött på rövhål och folk som försöker hjärntvätta dig.

Vi i Sverige känner till Joachim Björklund bra som spelare men inte som tränare, och vissa menar att han har haft stor påverkan sedan han kom inför säsongen. Var tycker du?
- Han gör mycket bakom kulisserna. Det är viktigt att han har varit med om mycket i sin karriär. Han vet hur man får fram det till de andra killarna. Han har ansvar för vår defensiv, men han säger att vi ska vinna matcherna genom att göra ett mål mer än motståndarna. Han är inte besatt av att hålla nollan hela tiden. Han vet hur vi spelar och att vi kommer få lida ibland. Jag tycker att han gör ett fantastiskt jobb, och det är roligt att lyssna på när han pratar om fotboll, säger han. 

Vad var din bild av Hammarby när du var i Helsingborg och Malmö?
- Den var inte så bra, för att vara ärlig. Bortsett från supportrarna och sakerna som var runtomkring klubben. Jag var helt ärligt aldrig intresserad av att spela för en klubb som låg i mitten och var nöjd med att inte vinna. Men Jesper ringde mig och han berättade om idéerna som han hade. Min agent, Michael Kallbäck, hade också en stor roll. När jag bröt mitt kontrakt med Randers hade jag många erbjudanden, men han övertygade mig om att vara tålmodig och vänta på Hammarby. Det tog mer än en månad, men jag är glad över att jag väntade.

Hur sålde Hammarby in sig för dig?
- Det Jesper fick mig att tro på är att Hammarby kan bli nästa FC Köpenhamn eller Malmö FF i Skandinavien. När snöbollen börjar rulla kommer den bara att bli större och större. Jag tror att vi är på rätt väg nu, säger Djurdjic.

Lyssna på hela podcasten med Nikola Djurdjic i spelaren ovan.

200 - Nikola Djurdjic

Avsnitt 200 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Nikola Djurdjic. Hammarbys anfallare berättar om uppdraget att förändra klubbens kultur, om att han hatar en inställning där seger inte är viktigast och om sin ilska över klubbens derbyförluster. Djurdjic är även öppen med att han ogillar spelavbrott för bengaler, att avskedet från Malmö FF var grymt och kallt och att han aldrig kände sig som HIF-spelare. Dessutom talar han om misstagen i sina klubbval, om varför han aldrig vill spela fotboll i Serbien igen och att svenska talanger inte brinner tillräckligt för att bli något.

Publicerad 2018-09-19 kl 06:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå