Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Efter 10 miljoner lyssningar – nu blir podcasten ”Lundh” TV

Från ett slamrigt kafé i Täby till TV-tablån tio miljoner lyssningar senare.
Idag har ”Lundh” TV-premiär i Sportkanalen.
- Häftigt att så många velat lyssna på avsnitten och det gör mig stolt, säger Olof Lundh.

Våren 2014 sjösattes intervjupodden ”Lundh”. Premiärgäst var domaren Jonas Eriksson och då fanns inga planer på ett TV-sänt intervjuprogram.

- Min tanke var att försöka få till något som andades Ekots lördagsintervju med olika personer i fotbollens värld. Målsättningen var att få reda på något nytt varje gång, att helt enkelt ta fram nyheter. Jag är nyfiken i grunden och det drev mig, säger Olof Lundh

- Att jag och Eriksson spelade in premiären på ett slamrigt fik var inget jag ens reflekterade över och det har väl symboliserat min podd att storyn och personen varit viktigare än ljudet, fortsätter han.

ANNONS

Från och med den 22 oktober är alltså Lundh utöver en podd dessutom ett TV-program. Under åtta veckor kommer du kunna följa Lundh och hans intervjupersoner i nystartade Sportkanalen.

Från tidningsmurvel till TV-stjärna, hur känns det?
- Går inte och tänker på det så. Jag är nyfiken och gillar att ställa frågor och har alltid gjort det.  Om vi tar tv-programmet så är det snyggt gjort och det har jag inte med att göra utan det är Johan Tarland, Oscar Dahl och Olle Lindberg som gemensamt sett till det. Jag kan inget om det jobbet, jag kan bara ställa frågor.

168 avsnitt har inneburit en hel del av just den varan, frågor – har du några favoritsvar?
- Mathias Ranégie om ”dundersvarta pengar” i Kina? En underbar intervju med en skön profil. Nej, det är svårt att runda Anders Svensson-intervjun som satte avtryck på en hel landslagssamling våren 2014 och blev något slags genombrott för podden. Anders Svensson slutade inte prata och jag missade ett flyg till Skåne men det var det värt, för det var bra, ärligt och öppet snack. Svensson var ändå inte så kritisk mot Hamrén, men det tog eld hos förbundskaptenen och en stor spelare och gav upphov till rubriker i andra medier. Vill gärna slå ett slag för mina intervjuer med Staffan Tapper, Ronnie Hellström och Anette Börjesson som handlade om specifika mästerskap (VM 74, VM 78 och EM 84) och som blev bra då de är gamla nog att kunna reflektera över vad som skett och det är inte känsligt att berätta att man fick 4000 D-mark svart per match i en specifik sko.

ANNONS

Vilka har varit svårast respektive lättast att intervjua?
- SvFF-basen Karl-Erik Nilsson är svår och också skicklig, särskilt i den andra intervjun från Almedalen i somras. Även SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand var en svår uppgift, mest för att han inte svarade på några frågor. Folk som vill berätta är alltid enkla och det vill de flesta. Kim Källström hade jag haft kontakt med i något år innan han var redo och då blev det fylligt och bra. Även Björn Andersson, Bayerns svenska scout, är en favorit och där han öppet och rakt gav sin syn på en speciell värld. Oscar Wendt när han hade nobbat EM. Att intervjua journalistkollegor har varit både kul och uppskattat av lyssnarna, åtminstone om man dömer av intresset, säger Olof Lundh som inte kan dra sig till minnes om någon blivit arg under eller efter intervjuerna.

- I så fall har jag förträngt det. Karl-Erik blev väl irriterad under vår första intervju och skärpte in med mitt förnamn några gånger. Annars brukar det inte vara så hett.

ANNONS

Vi avslutar med standardfrågan, vem är drömgästen?
- Det är många, jag har gett upp Zlatan Ibrahimovic men Lars Lagerbäck, Olof Mellberg, Fredrik Ljungberg, Kosovare Asllani, John Guidetti och Victor Nilsson Lindelöf är några namn som dyker upp.

Publicerad 2017-10-23 kl 15:27

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto