POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LUNDHS PODCAST

Efter Lagerbäck – Eikrem tror Norge hade slagit Sverige i EM-kval: ”Det är jag ganska säker på”

Norge har numera en svensk förbundskapten. Skulle de båda grannländerna mötas i ett eventuellt EM-kval tror Magnus Wolff Eikrem att Sverige hade fått det tufft.
- Då tror jag att vi hade vunnit. Det är jag ganska säker på, säger han i podcasten Lundh. 

Nyheten om att Lars Lagerbäck blir ny förbundskapten för det norska herrlandslaget slog ned som en bomb tidigare i år. Det hade pratats om både Ståle Solbakken och Ole Gunnar Solskjaer – men till slut blev det alltså klart att en svensk tar över efter Per-Mathias Högmo.

- Jag var inte med så mycket under Per-Mathias, men de gånger jag var med… Det är svårt att säga, men han fick i alla fall inte ut tillräckligt av laget. Han fick inte så mycket hjälp av spelarna heller, säger Magnus Wolff Eikrem.

MFF:aren blev liksom de flesta andra överraskad av beskedet att Lagerbäck nu tar över.

- Väldigt! Jag hade hört att det skulle vara presskonferens, och inte ens någon i pressen visste om det. Jag tror att det kan bli helt fantastiskt, vi kan få lite av en ny boom. Vi måste upp på hästen i Norge. Resultaten som har varit har varit alldeles för dåliga, och jag tror att Lagerbäck kan vara helt rätt man för jobbet.

Ni har ju inte varit i ett EM sedan år 2000. Jag gissar att du knappt minns det.
- Jag minns det bra. Vi gjorde väl ett mål på tre matcher efter en långboll som Stefen Iversen gjorde mål på. Men i Norge så var vi hur bra som helst under ”Drillo”, vi var nummer två på Fifa-rankingen och allt, så det är det som folk drömmer om. Men det kanske är att hoppas på lite för mycket. Men jag tror att vi har goda chanser till att vara mycket bättre än vi är nu.

Tror du att det hade varit en nitlott för Sverige att dra Norge i EM-kvalet?
- Då tror jag att vi hade vunnit. Det är jag ganska säker på.

Varför?
- Lars vet ju hur Sverige spelar (skratt). Nej, men jag tror att vi kommer bli väldigt starka i framtiden om vi fortsätter att utvecklas. 

FAKTA

139 - Magnus Wolff Eikrem

Avsnitt 139 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Magnus Wolff Eikrem. Malmös norske poängkung berättar om när han inte trodde att han skulle få återvända till MFF inför 2016, om den tunga tiden i Åge Hariedes frysbox, om hur Allan Kuhn återgav honom förtroendet, om varför han avvaktar med att förlänga kontraktet och om suget att flytta till en större klubb och liga. Dessutom talar Wolff Eikrem om de goda möjligheterna Malmö har att försvara SM-guldet och nå Champions League, om Magnus Pehrssons nya idéer, om vinnarkulturen i klubben och

Om den starka sammanhållningen som gör att norrmannen tror sig bjuda många på sitt bröllop och om Markus Rosenberg som är den bästa lagkapten han haft. Magnus Wolff Eikrem berättar även om tiden som ungdomsproffs i Manchester United, om betydelsen av Ole Gunnar Solskjaer som tog med honom hem till Molde och sedan till Cardiff och Premier League, om varför han inte får tala om tiden i Cardiff, om varför norska spelare inte vänder hem till Tippeligan och om glädjen över att Lars Lagerbäck tar över Norges landslag.

Publicerad 2017-03-01 kl 06:15
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå