Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Lyssna på hela avsnittet i spelaren ovan.

Efter succén - siktar inte på att bli långvarig Degerfors-bas: "Så är det"

7v

Suzanne Hällström förde i fjol upp Degerfors till allsvenskan. 
Men framöver kommer hon möjligen lämna sitt uppdrag som klubbchef.
- Vi vet exakt vilken profil vi vill ha på den klubbchef som vi anställer, säger Hällström i podcasten "Lundh". 

Suzanne Hällström tog för runt ett år sedan över som klubbchef i Degerfors och var i fjol med och förde upp laget till allsvenskan. Redan i början av december 2019 slog P4 fast att det skulle bli Hällström som skulle göra det, och det blev det alltså också. 

ANNONS

- Det var mer eller mindre en rubriksättning. Det där sammanföll med att vi dels hade en högre målsättning mot vad vi hade haft på många år. Tidigare har vi pratat här om att vi så klart ska tillbaka till allsvenskan någon gång, men det har vi aldrig gått ut med. Där har vi haft en diskussion om att det satt förväntningar som vi inte kan uppnå, säger Hällström i podcasten "Lundh" och fortsätter:

- Men då sade vi att vi skulle gå ut med den målsättningen. I samma veva anställde vi också en kommunikatör, och vi lanserade ”tro på det”-kampanjen, vilket gjorde att allt blev väldigt stort och uppblåst, på något sätt.

Du har ett förflutet, du har suttit i styrelsen och varit ordförande men har varit i näringslivet i Degerfors. Varför nappade du på det här erbjudandet?
- Jag kom in i styrelsen 2010. Vi har under alla de här åren haft en väldigt liten organisation, vilket har gjort att jag både som ordförande och ledamot har fått jobba mycket praktiskt i föreningen. Både funktionär med matcher och med ekonomi och andra saker som ligger på en förening att sköta administrativt. Ju mer tiden gick, desto mer blev jag inblandad och insatt, säger Hällström.

ANNONS

Hon fortsätter:

- Sedan kom jag till en punkt efter 37 år att jag ville sluta på kommunen, av olika skäl. I samma veva började man diskutera om att tillsätta en klubbchefstjänst. Vi kände att vi var tvungna att ha någon som höll ihop. Vi fick damlag, vi fick e-sport, vi fick parafotboll och fler ungdomslag som skulle få växa i vår förening.

- Så vi diskuterade det jättemycket. Sedan helt plötsligt kom frågan: "varför tar inte du tjänsten?" Min första reaktion var att det skulle vara någon ung och hungrig person på tjänsten som älskar fotboll och föreningsliv. Men vi såg att steget att gå från den organisation vi hade haft till den som vi drömde om var rätt stort. Så allteftersom vi diskuterade kom vi fram till att det kanske var bra med någon som kan den här föreningen ordentligt som börjar forma en organisation så att vi vet exakt vilken profil vi vill ha på den klubbchef som vi anställer. Det var orsaken till att jag tog tjänsten.

ANNONS

Så det är inget långsiktigt för dig, det är att köra några år och hitta någon långsiktigt
- Ja, så är det.

Du kanske inte ska sluta när det kom resultat redan första året?
- Precis!

Vad ingår i det här jobbet?
- Det är väldigt mycket ekonomi. Väldigt mycket omvärldsspaning. Jag ska hålla reda på allt som krävs av oss, både från myndigheter och även ha kontakten med dem, vara med och granska de avtal som Patrik har huvudansvaret för. Jag är även styrelsens länk in i det vardagliga. Som du vet finns jag även med i Svensk elitfotboll. Det blir också en del av det hela.

Vad är det svåraste med uppdraget?
- Det svåraste är nog att… Återigen är det just blandningen mellan föreningsorganisationen och det professionella. Vi har samma krav på oss som vilken arbetsgivare som helst, och det kräver en hel del. Samtidigt ska jag vara ute och prata med alla våra ideella, och kanske ha en liten annan infallsvinkel och syn. Så det komplexa är det där dubbla.

ANNONS

Fakta

299 - Suzanne Hällström

Avsnitt 299 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Suzanne Hällström. Degerfors klubbchef talar om utmaningarna som följer med återkomsten i allsvenskan, om oron när stjärnan Victor Edvardsen ville flytta, om att värva klokt utan att hota ekonomin, om att få Stora Valla allsvenskt och om att balansera traditioner och historik med en tuff verklighet i en liten bruksort.

Dessutom berättar Hällström om att vara en av få kvinnor på en toppost i elitfotbollen, om att möjligen ta klivet in i fotbollsförbundets styrelse, om att Degerfors utvecklats med damfotboll och e-sport, om svensk fotbolls bristande mångfald i styrelserummen och om att ta fram sin egen ersättare.

Publicerad 2021-02-27 kl 07:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto