POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Eikrem: ”Allan Kuhn var en stor anledning till att jag fortsatte i Malmö”

Allan Kuhn fick sparken av Malmö – delvis efter spelarnas kritik.
Men Magnus Wolff Eikrem hyllar mästartränaren.
- För mig personligen så var Allan Kuhn en av de stora anledningarna till att jag fortsatte spela i Malmö, säger han i podcasten Lundh.

Magnus Wolff Eikrems sejour i Malmö har gått upp och ner. Hösten 2015 var han bänkad och ifrågasatt – men i fjol lossnade plötsligt allt och norrmannen utsågs bland annat till månadens spelare i allsvenskan i augusti.

En del i förklaringen var Allan Kuhns ankomst till MFF. Kuhn hade ersatt Åge Hareide, som inte gett speciellt mycket förtroende till Wolff Eikrem trots att han handplockat honom från Molde, och dansken var tydlig med att han tyckte mittfältaren skulle vara kvar i klubben.

- Jag fick förtroendet direkt. Allan Kuhn sa att ”du ska vara här”. Jag frågade honom med en gång och han sa att jag skulle stanna, säger han i podcasten Lundh.

Han menar att Kuhn förtjänar beröm för sitt arbete med klubben och att han var en direkt anledning till att han blev kvar.

- Allan ska ha beröm, han tog oss till SM-guldet och året innan kom vi femma. Nu har vi fått en ny tränare och vi hoppas att han ska vara kvar länge.

- För mig personligen så var Allan Kuhn en av de stora anledningarna till att jag fortsatte spela i Malmö.

Numera är det som bekant Magnus Pehrsson som tagit över tränarsysslan. Wolff Eikrem menar att det är lite tidigt för att peka ut några stora skiljelinjer mellan de båda. Men han gillar vad han har sett så här långt.

- Magnus Pehrsson vill spela lite mer direkt och pressa mer, det är väl det. Sedan vill han också vinna titlar, men det är svårt att säga, vi har bara haft honom en månad. Men det har varit väldigt bra träningar. Han har många bra idéer.

FAKTA

139 - Magnus Wolff Eikrem

Avsnitt 139 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Magnus Wolff Eikrem. Malmös norske poängkung berättar om när han inte trodde att han skulle få återvända till MFF inför 2016, om den tunga tiden i Åge Hariedes frysbox, om hur Allan Kuhn återgav honom förtroendet, om varför han avvaktar med att förlänga kontraktet och om suget att flytta till en större klubb och liga. Dessutom talar Wolff Eikrem om de goda möjligheterna Malmö har att försvara SM-guldet och nå Champions League, om Magnus Pehrssons nya idéer, om vinnarkulturen i klubben och

Om den starka sammanhållningen som gör att norrmannen tror sig bjuda många på sitt bröllop och om Markus Rosenberg som är den bästa lagkapten han haft. Magnus Wolff Eikrem berättar även om tiden som ungdomsproffs i Manchester United, om betydelsen av Ole Gunnar Solskjaer som tog med honom hem till Molde och sedan till Cardiff och Premier League, om varför han inte får tala om tiden i Cardiff, om varför norska spelare inte vänder hem till Tippeligan och om glädjen över att Lars Lagerbäck tar över Norges landslag.

Publicerad 2017-03-02 kl 06:15
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå