POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Eikrem om flytten till Man United: "Det mest självklara för mig"

Magnus Wolff Eikrem har tidigare spelat för Manchester United.
I Fotbollskanalens podcast Lundh berättar han om tiden som ungdomsproffs i Premier League-jätten.

Som 16-åring valde Magnus Wolff Eikrem att lämna Molde för Manchester Uniteds ungdomsakademi. Att besluta sig för att flytta till den engelska storklubben var inte svårt, menar den nuvarande Malmö FF-spelaren.

- Det var det inte alls. Det var det mest självklara jag kunde göra. Jag var väldigt kort för min ålder, riktigt kort, så jag skulle aldrig få spela för A-laget i Molde förrän om fyra-fem år. Så det var ett väldigt enkelt val. Jag var där på provspel när jag var 14, och när jag var 15 så visste jag att jag skulle till Manchester United, säger Wolff Eikrem i Fotbollskanalens podcast Lundh.

Det var när Ole Gunnar Solskjaer (norsk fotbollslegendar och nuvarande Molde-tränare) var där som spelare. Var det han som låg bakom det och drog i trådarna?
- Det vet jag inte. Han hade en fotbollsskola på somrarna där de bästa 25 i Norge blev uttagna, och det var någon från United och såg på: Mark Dempsey. Han höll i ett par träningar. Så jag drog dit när jag var 15 år.

Var det ändå inte svårt att lämna familjen och allt och flytta in hos en familj i Manchester?
- Jo, i början var det så, men sedan gick det fort och jag trivdes väldigt bra. Det var fantastiska år som jag hade där. Men det är klart att det är tufft att lämna när du är så ung, men jag ville ju bli fotbollsspelare och ha den bästa utbildningen för att bli fotbollsspelare.

Vilken kontakt hade du med Sir Alex Ferguson?
- Av och till här och där. När det var kontraktssituationer så var jag lite inne på kontoret.

Varför bar det inte hela vägen?
- Jag var väl inte tillräckligt bra.

Hur var det?
- Det var tufft, men jag visste egentligen när jag gick dit att chansen till att få spela för A-laget var lika stor som att jag skulle vinna på lotto. Kanske mindre. Så jag tänkte att jag bara skulle bli så bra som möjligt, så hade det varit okej.

FAKTA

139 - Magnus Wolff Eikrem

Avsnitt 139 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Magnus Wolff Eikrem. Malmös norske poängkung berättar om när han inte trodde att han skulle få återvända till MFF inför 2016, om den tunga tiden i Åge Hariedes frysbox, om hur Allan Kuhn återgav honom förtroendet, om varför han avvaktar med att förlänga kontraktet och om suget att flytta till en större klubb och liga. Dessutom talar Wolff Eikrem om de goda möjligheterna Malmö har att försvara SM-guldet och nå Champions League, om Magnus Pehrssons nya idéer, om vinnarkulturen i klubben och

Om den starka sammanhållningen som gör att norrmannen tror sig bjuda många på sitt bröllop och om Markus Rosenberg som är den bästa lagkapten han haft. Magnus Wolff Eikrem berättar även om tiden som ungdomsproffs i Manchester United, om betydelsen av Ole Gunnar Solskjaer som tog med honom hem till Molde och sedan till Cardiff och Premier League, om varför han inte får tala om tiden i Cardiff, om varför norska spelare inte vänder hem till Tippeligan och om glädjen över att Lars Lagerbäck tar över Norges landslag.

Publicerad 2017-03-04 kl 07:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå