POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Eikrems kritik mot MFF:s träningsläger: ”Det är ganska märkligt”

Konkurrenter i allsvenskan.
Men under träningslägret i spanska Salou levde flera lag tätt inpå varandra.
- Jag tycker inte att det är helt rätt, speciellt inte när vi spelar i samma liga, säger MFF:s Magnus Wolff Eikrem i podden Lundh.

Malmö FF var på tränigsläger i spanska Salou i början på februari. Men de svenska mästarna var långt ifrån ensamma. Även AFC Eskilstuna, Halmstad, Elfsborg, Sirius och Östersund laddade upp i Salou.

Upplägget kritiserades av flera spelare, däribland Malmö FF:s Markus Rosenberg. I podcasten Lundh får han medhåll av lagkamraten Magnus Wolff Eikrem.

- Jag är helt enig där. De ska inte lägga oss på samma ställe som Real Madrid och Barcelona, men jag tror till exempel inte att de tränar bredvid varandra, eller att Puma och Nike sitter och käkar på samma restaurang ihop. Det är ganska märkligt, säger norrmannen.

Hur har ni framfört det till MFF-ledningen?
- Det får ”Mackan” (Rosenberg) ta.

Vad kan Graham Potter (Östersunds tränare) lära sig av att se er på nära håll?
- När man ser oss på träningen kan folk se hur vi ska pressa och fasta situationer och sådant. Man kan plocka upp saker här och där. Men jag har varit i La Manga ett par gånger, det var typ samma där.

Wolff Eikrem håller med Lundh om att det är typiskt nordiskt att lagen samsas på samma ställe.

- Ja, så är det, det är exakt samma i Norge. Där har alla lag alltid dragit till La Manga och ätit och bott och tränat bredvid varandra. Vi är konkurrenter och ska vinna allsvenskan. Det är våra konkurrenter, så dem får vi möta på planen och inte här, säger norrmannen.

Blev du överraskad när du kom hit och det var så? För så var det inte i fjol när ni var i Dubai, då möttes ni förvisso, men tränade på olika ställen och bodde inte ihop.
- Vi bodde ju på samma hotell som FCK. Men vi såg knappt dem. Vi hade olika våningar och åt på olika ställen. Men det gör vi inte här. Men vi får bara göra det bästa av det och hoppas att det inte blir så mycket mer.

Finns det några fördelar? Eller är det bara en nackdel?
- Vi kan ju kolla på deras träningar, det är ju samma sak. Men jag tycker inte att det är helt rätt, speciellt inte när vi spelar i samma liga. Alla ska ju kämpa mot varandra om guldet.

FAKTA

139 - Magnus Wolff Eikrem

Avsnitt 139 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Magnus Wolff Eikrem. Malmös norske poängkung berättar om när han inte trodde att han skulle få återvända till MFF inför 2016, om den tunga tiden i Åge Hariedes frysbox, om hur Allan Kuhn återgav honom förtroendet, om varför han avvaktar med att förlänga kontraktet och om suget att flytta till en större klubb och liga. Dessutom talar Wolff Eikrem om de goda möjligheterna Malmö har att försvara SM-guldet och nå Champions League, om Magnus Pehrssons nya idéer, om vinnarkulturen i klubben och

Om den starka sammanhållningen som gör att norrmannen tror sig bjuda många på sitt bröllop och om Markus Rosenberg som är den bästa lagkapten han haft. Magnus Wolff Eikrem berättar även om tiden som ungdomsproffs i Manchester United, om betydelsen av Ole Gunnar Solskjaer som tog med honom hem till Molde och sedan till Cardiff och Premier League, om varför han inte får tala om tiden i Cardiff, om varför norska spelare inte vänder hem till Tippeligan och om glädjen över att Lars Lagerbäck tar över Norges landslag.

Publicerad 2017-03-03 kl 06:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå