Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Lyssna på hela avsnittet med Max Markusson i spelaren ovan.

Ekonomin gör att Blåvitt måste sälja spelare: "Väldigt, väldigt stort intresse kring Benjamin Nygren"

Under 2018 räddades Blåvitt av försäljningen av Pontus Dahlberg.
Är Benjamin Nygren den som räddar 2019?
- Vi är fortfarande i en situation där vi behöver sälja spelare, säger klubbdirektören Max Markusson i podden Lundh.

IFK Göteborg har några tuffa år bakom sig, men har inlett den allsvenska säsongen bättre än väntat och då framför allt spelmässigt. Supertalangen Benjamin Nygren, 17, har stått för två mål och två assist och även om det blev förlust mot Djurgården är det mer optimistiskt på Kamratgården.

- Känslor är en färskvara. Det är precis som du säger, efter matchen mot Elfsborg visade vi att vi kan spela ett spel som folk, både andra och media, inte trodde att vi kunde. Att följa upp det med en stark insats mot Djurgården ger givetvis oss en övertygelse om att vi har förmågan och kapaciteten, att man börjar gå från tro till övertygelse. Det är något att bygga på, säger klubbdirektören Max Markusson i podden Lundh.

ANNONS

- Generellt sett har vi haft en bra känsla i Blåvitt, oaktat hur nedskrivna vi är ekonomiskt, organisatoriskt och sportsligt. Det är inte många saker som har gått med oss det senaste halvåret, snarare tvärtom, men jag känner ändå att vi har haft en styrka i organisationen bland de människor som är här.

- Alla har frågat om vi ska åka ur och våra ambitioner är, och vår övertygelse är att vi har en långsiktig ambition. Det är därför vi inte har gått ut med någon tabellmålsättning. Vi vet vilken kapacitet vi har haft i truppen, det är många saker som måste falla rätt. Våra yngre spelare behöver speltid, vi behöver få in ett par tyngre, mer erfarna pjäser, och utifrån det tycker jag att vi har gjort ett ganska bra jobb hittills.

Ett problem är dock klubbens ekonomi och under 2018 gick driften back 30 miljoner kronor och försäljningen av Pontus Dahlberg till Watford räddade klubbens ekonomi. Nu är det mycket fokus på Benjamin Nygren, 17, som visade upp sig redan i slutet av förra säsongen och varit vass i inledningen av allsvenskan. Vilket givetvis många klubbar har koll.

ANNONS

- Det finns ett väldigt, väldigt stort intresse kring Benjamin, säger Max Markusson.

I fallet Nygren så har 17-åringen kontrakt 2020 ut vilket innebär att Blåvitt antingen bör förlänga kontraktet eller sälja i sommar för att få ut bra betalt.

- Vi har en ständig dialog med alla våra spelare. Vi har ett antal vars kontrakt går ut om ett och ett halvt år. Benjamin är en av dem. Vi är fortfarande i en situation där vi behöver sälja spelare. Om det sedan är Benjamin eller någon annan låter jag vara osagt än så länge. Men vi har fortfarande inte en så solid ekonomi att vi kommer kunna gå igenom ett år utan att sälja spelare. Så är det.

Det är inte så länge sedan AIK sålde en spelare i den åldern och fick väldigt mycket betalt, även om han hade längre kvar på sitt kontrakt. Var är ni i kontraktsförhandlingarna med Benjamin?
- Det blir så lätt när du är 17 och får ett genombrott som Benjamin har fått nu, dels sista matchen förra säsongen och även nu de två senaste mot Elfsborg och Djurgården, där han gör fantastiska matcher. Det viktigaste här och nu för Benjamin är att inte fokusera på kontrakt eller eventuella bud. Han är 17 år. Han gör det väldigt bra för att vara 17 år, det ska man komma ihåg.

ANNONS

- För vår del handlar det om att hjälpa Benjamin att fokusera på nästa match och att göra bra träningar. Gör han jobbet kommer allt det där att komma. Om det sedan kommer i sommar, i vinter eller om fyra år, det vet man fortfarande inte. Jag tror att det viktiga är att inte förblindas, dels för spelaren själv, för familjen och för agenter, av de sista matcherna, utan också ge honom tid att bli etablerad och bygga på det han påbörjat.

FAKTA

227 - Max Markusson

Avsnitt 227 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Max Markusson. Blåvitts klubbdirektör talar om sitt första år i ledningen för klubben, om stormarna kring Mats Gren och Poya Asbaghi, om vikten av att genomföra ett strategiarbete, om att tidigare ledningar tryck på katapultstolen, om varför klubbens drift gick back över 30 miljoner kronor i fjol och om trycket att sälja spelare även 2019 för att klara ekonomin.

Dessutom berättar Markusson om jakten på en ny sportchef, om det utländska intresset för supertalangen Benjamin Nygren och kontraktsdiskussionerna med honom, om hoppet att klubben ska överraska sportsligt, om varför Blåvitt betalar stora agentarvoden och om dialogen med ex-spelare som Marcus Berg, Pontus Wernbloom och Gustav Svensson.

Max Markusson talar även om relationerna med klubbens supportar, om att ingen från den avbrutna Gais-matchen nappat på hans inbjudan att komma till Kamratgården, om svårigheten att ta ställning kring bengaler och att dialog med alla parter är viktigt för honom.

Publicerad 2019-04-22 kl 07:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto