Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Lyssna på hela podcasten i spelaren ovan.

Enquist vill se idrotten och fotbollen högre på dagordningen i politiken: "Vi hamnar på högen vid sidan av"

21v

Covid-pandemin har inneburit en hel del restriktioner för fotbollen. 
I de besluten har fotbollen inte fått vara så delaktig, tycker Sef:s Mats Enquist.
- Det är skillnad i förutsättningarna för olika idrotter, säger generalsekreteraren i podcasten "Lundh".

Svensk Elitfotbolls generalsekreterare Mats Enquist är besviken över hur beslut har fattats kring fotbollen under den rådande pandemin. Han anser att fotbollens representanter inte har fått vara tillräckligt delaktiga i beslutsfattandet och att fotbollen har nämnts bland andra idrotter, trots att fotbollen har helt andra förutsättningar gentemot andra idrotter. 

ANNONS

Nu utvecklar Enquist, i podcasten "Lundh", sitt resonemang kring det. 

- Det är ingen hemlighet att vi har varit kritiska till att debatten har förts mycket över våra huvuden. Kontakten också. Vi anser att vi är en så stor verksamhet att det finns alla skäl i världen att inte blanda ihop det här med sommaraktiviteter eller annan idrott, det är väldigt stora skillnader. Det är inte för att vara respektlös mot andra idrotter, men det är klart att det är skillnad i förutsättningarna för olika idrotter. Vad vi kan göra skiljer sig även inom fotbollen mot vad andra fotbollsföreningar kan göra. Då kan man inte ta ett beslut som rör allt, utan diskutera vad vi och andra kan göra. Det är det som vi har saknat lite grann.

Hur förvånad är du över att det har framstått som att de inte har varit särskilt kunniga kring idrott?

ANNONS
- Så är det nog. Det har ofta lyfts fram som att problemet skulle vara kultur- och idrottsministern, men jag kan avslöja att vi inte upplever det så.

Var är det skon klämmer?
- Jag upplever att det finns ett systemtänk där idrotten inte är så högt på prioritetsordningen, det kan jag nog stå för. Vi hamnar lite på högen vid sidan av. Även idrotten är en blandad verksamhet, jag har verkat länge inom idrotten, volleybollen är min gamla sport och jag har jobbat inom golfen, det är tre väsensskilt olika företeelser som också hamnar väsensskilt till i pandemin. Då behöver man kanske också ha lite olika lösningar på det och inte tro att ett svar passar alla.

Lyssna på hela podcasten i spelaren ovan.

292 - Mats Enquist

Avsnitt 292 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Mats Enquist. Sef:s generalsekreterare talar om en mardrömssäsong, om att få politikerna att ta fotbollen på allvar, om det pressade ekonomiska läget för många klubbar, om att Sef ser ut att kunna betala ut mer pengar under 2021, om planerna för att börja säsongen senare och om att han hoppas på publik under kommande säsong.

Dessutom berättar Enquist om uppdraget att utreda VAR, om att utländska domare är uteslutet, om statusen i den ansträngda relationen med polisen, om hur han ser på RF-basen Björn Eriksson eventuellt ställer upp för omval, om hur man kan utveckla medlemsskap när man inte vill släppa in kapital, om hur svenska klubbar ska bli bättre i Europa och om vad svensk fotboll tappar när Lars-Christer Olsson slutar.

Publicerad 2020-12-16 kl 06:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto