Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Ericsson har större förståelse för agentvärlden än sin företrädare: "Måste spela spelet"

6v

Sonny Karlsson har svårt för agenternas ökade inflytande.
Hans efterträdare menar att det bara handlar om att gilla läget.
- Man kan tycka vad man vill, men man måste spela spelet, säger Häckens sportchef Martin Ericsson i podcasten ”Lundh”.

Martin Ericsson har nyligen tagit över permanent som sportchef för BK Häcken. Ericsson har ersatt Sonny Karlsson på posten och gästar den här veckan podcasten ”Lundh”.

ANNONS

Just Sonny Karlsson uttalade sig nyligen bland annat om agenters inflytande på fotbollen, i en längre intervju med magasinet Offside. I intervjun talade Karlsson i kritiska ordalag kring utvecklingen han tyckte sig se.

- Deras inflytande har bara eskalerat de senaste fem, sex åren. Det dyker upp alla möjliga konstiga människor som har åsikter om sina spelare, sa Karlsson och förklarade att han haft ”jävligt svårt för” agenternas inträde i branschen.

Martin Ericsson menar att man kan ”tycka vad man vill”, men att det är en verklighet man helt enkelt måste anpassa sig till.

- De är en viktig del även för oss, när vi ska kommersialisera oss och göra en försäljning. Man kan tycka vad man vill, men man måste spela spelet. Jag vill ändå ha ärliga och bra relationer med de jag gör affärer med. Sedan kommer det säkert att vara många gånger när man inte tycker lika, säger Ericsson i podcasten.

ANNONS

Sonny Karlsson säger även i intervjun att han tröttnat en aning på fotbollsvärlden, där han bland annat upplevt att respekten för kontrakt blivit mindre. Martin Ericsson håller till viss del med, även om han kan se andra sidan av myntet.

- Jag går in med lite större förståelse. Sonny har gjort en resa som är lite längre. Jag håller med, om man utbildar en spelare och är här under kontraktstiden och säljs, alla blir glada, men så funkar det inte. Vi är ju en del av hela marknaden. Även om jag tror att det i individuella fall kommer finnas en stor irritation får man också förstå påverkan av klubbar, media, agenter, familjer… Det finns så mycket påtryckningar i dag.

Har du någon fördel där gentemot Sonny i och med att du nyligen var spelare och varit i liknande situationer?
- Det tror jag. Jag har en större förståelse för den andra sidan än han har. Sedan får vi se vad det innebär, men det tror jag.

ANNONS

Fakta

300 - Martin Ericsson

Avsnitt 300 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Martin Ericsson.Häckens nya sportchef talar om en hektisk jul med jakt på nyförvärv, om målet att förlänga med Daleho Irandust vars kontrakt går ut, om en tuff värld med skumrask och agenter, om hur han balanserar familjeliv med att vara tillgänglig, om att klubben bygger ut anläggningen och lagt till en damverksamhet och om den stora skillnaden på att förhandla med kvinnor och män.

Dessutom berättar Ericsson om lärdomarna från sin egen tid som spelare, om att gå från att vara kompis till att bli chef, om att det inte går att kräva SM-guld för Häcken, om att hantera tvära ekonomiska kast på grund av pandemin, om sin teori varför han inte gick längre som spelare och om lyckan att ta klivet ner till BK Häcken.

Publicerad 2021-03-02 kl 06:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto