POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
WOMEN’S SUPERLEAGUE
2v

Eriksson vill värva Ekdal till välgörenhetsprojekt: "Känns som en väldigt bra person"

Magdalena Eriksson gör succé i Chelsea. 
Men på sin fritid engagerar hon sig i välgörenhetsorganisationen "Common Goal".
- Jag tycker att det är ett smart och logiskt sätt att bidra med, säger hon i Lundhs podcast. 

Magdalena Eriksson kan titulera sig som VM-bronsvinnare, Premier League-spelare och filantrop. När hon inte spelar med svenska landslaget eller klubblaget Chelsea är hon även engagerad i organisationen "Common Goal", ett initiativ där man som fotbollsspelare skänker en procent av sin lön för att bidra till att uppnå FN:s globala mål. Eriksson är än så länge ensam svensk som bidrar men hon tycker att fler borde stödja organisationen.  

- Jag är kompis med en annan som är med, Ella Masar heter hon, hon pratade om det och berättade om det. Jag hade inte hört så mycket om det innan, men kände direkt att det kändes som något för mig. Jag har velat göra något men inte riktigt vetat i vilket forum. En procent av lönen - jag tycker att det är ett smart och logiskt sätt att bidra med, för det är individuellt beroende av vad man tar in men är väldigt fint. Om det blir normen för alla i fotbollsvärlden, hur mycket pengar skulle vi inte kunna bidra med då till att göra världen till en bättre plats?, säger Eriksson i Lundhs podcast. 

Har du pratat något med andra svenskar om att gå med? Jag har länge varit förvånad över att inga svenskar, varken herrar eller damer, varit med?
- Det kände jag också som väldigt inspirerande när jag pratade med "Common Goal", de sade att det inte fanns någon svensk. Jag kände att vi behövde ändra på det. Jag tror att bara att jag har tagit kliv in i det förhoppningsvis kommer att öppna dörrar. Sedan vet jag att de vill ha en från herrsidan också, och har försökt fråga mig vem jag tror skulle kunna tänka sig vara med och vad det bästa sättet är för att approacha dem. Det är lite så vi jobbar, det är som ett enda stort lag. Vi försöker att värva nya medlemmar hela tiden.

Vem har du rekommenderat?
- Jag tror att vi kollektivt kom fram till att Albin Ekdal skulle vara ett ganska bra namn att få till. Det känns som att han har bra värderingar, jag gillade verkligen när han gick ut och pratade om homofobin inom herrfotbollen. Han känns som en väldigt bra person. Jag kan skicka en passning till honom här i podden, om han lyssnar vore det jättekul om han ville joina.

Vad är det ni gör?
- Det är att man går med på att bidra med en procent av sin årsinkomst till en välgörenhet som man själv känner att man vill bidra till. Jag och min partner, Pernille Harder, valde att göra det tillsammans och ge till ett projekt som heter Play proud, som utbildar tränare och främjar en mer accepterande miljö inom fotbollen för homosexuella och människor av olika läggning. Fotbollen ska vara en accepterande miljö.

Lyssna på hela avsnittet i spelaren ovan. 

244 - Magdalena Eriksson

Avsnitt 244 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Magdalena Eriksson. Landslagsbacken talar om att bli igenkänd på stan efter VM-succén, om Instagram-explosionen efter en segerkyss, om hur Sverige ska kunna nå guld i OS eller EM, om att hon gärna sett att förbundet publicerade avtalen för herrar och damer, om att tvingas spela vänsterback och om att bli lagkapten i Blågult.

Dessutom berättar Eriksson om varför hon nobbade Lyon, om hur förutsättningarna i Chelsea bara blir bättre och bättre, om avsaknaden av Champions League-fotboll, om varför en återkomst till allsvenskan inte känns aktuellt, om varför hon är kritisk mot Uefa och Fifa, om rollen som förebild och valet att bli första svensk i Juan Matas välgörenhetssatsning.

Publicerad 2019-11-06 kl 06:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå