POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
LUNDHS PODCAST
1v

Fagerberg kände oro inför dopingkontroller: "Det har hänt"

Ken Fagerberg har haft en stökig fotbollskarriär med alkoholproblem.
30-åringen har också känt oro inför dopingkontroller.
- Det har hänt, säger Fagerberg i podcasten "Lundh".

Ken Fagerberg hoppade runt i lite olika klubbar, bland annat i FC Midtjylland, Assyriska och Ljungskile innan flytten till Färöarna i januari år 2017. Innan han valde att skriva på för klubben Vestur. Det var dock inte det rent fotbollsmässiga som lockade honom dit.

Fagerberg sågs som en stor talang när han var yngre, men fick sedan problem med alkohol. Än i dag kan han känna ett sug, men 30-åringen försöker hålla sig borta.

- Jag försöker hålla mig. Skulle man trilla dit, som jag helst inte gör, är det för så stängda dörrar som möjligt. Jag vill helst bli bättre på alla sätt och vis.

Hur är det att balansera det suget från alkohol och droger som du har vittnat om att det har varit emellanåt?
- Jag har alltid varit en glad person, jag har aldrig varit deprimerad. Visst, det har varit perioder, men jag försöker inte att se allt så problematiskt. Det är klart att man känner sug, men det är som det är. Man får tänka positivt. Det är svårt att säga exakt.

Apropå droger, har du någon gång varit nervös över dopingkontroll?
- Jo, jo, det har hänt.

Har du åkt dig någon gång?
- Nej.

Hur nervös har du varit?
- Hyfsat. Någon gång har det varit ett par dagars differens, men jag har varit ganska säker på att det ska gå. 

FAKTA

235 - Ken Fagerberg

Avsnitt 235 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Ken Fagerberg. Den tidigare supertalangen är inne på sin tredje säsong på Färöarna och berättar om tillvaron i en av Europas svagaste ligor, om varför han valde att gå dit, om kvaliteten på plan och om att se en väg framåt som ungdomstränare.

Dessutom talar Fagerberg om genombrottet i favoritklubben Örgryte, om den underliga mångmiljonaffären när han flyttade till Midtjylland, om ensamheten som tonårsproffs, om varför kärleken till Örgryte försvunnit, om livet som nomad med ideliga klubbyten.

Givetvis ger Fagerberg sin syn varför karriären aldrig lyfte, om det destruktiva livet med alkohol och droger utanför plan, om att träna bakfull och vara rädd för dopingprover, om förvåningen över hur få som reagerat i hans klubbar, om ensamheten i ett omklädningsrum och om en bortkastad talang.

Publicerad 2019-09-10 kl 06:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå