Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Flera bud till Gerhardsson som saknar livet som klubbtränare: "Extra jobbigt när jag besöker klubbar"

Sverige (dam)

Peter Gerhardsson har bara ett år kvar på kontraktet som förbundskapten.
Framgångarna för Sverige har gett flera anbud.
- Vilka behåller jag för mig själv, säger han i podcasten Lundh.

Foto: Bildbyrån.

Under måndagen samlas den svenska EM-truppen i Båstad och Peter Gerhardsson ska som förbundskapten leda Sverige i ett tredje raka mästerskap.

VM-brons. OS-silver. Och nu EM-guld för världstvåan Sverige, eller?

- Jag har sagt det förut, att favorit innebär att du har gjort något bra, det innebär ju inte att du vinner matcher. Men som Armand Duplantis som är favorit varenda gång så hade han inte hoppat högre om han skulle trott att han skulle förlora, säger Peter Gerhardsson i podcasten Lundh.

Peter Gerhardsson har gjort ett starkt jobb med landslaget under sina år. Förutom två medaljer har han kvalat in Sverige till EM i sommar och till VM i Australien och Nya Zeeland nästa sommar. Vilket gett en rad förfrågningar utifrån.

ANNONS

- Nej, men jag har fått en del och som alltid så värderar man och lyssnar. Jag kan på så sätt vara väldigt nyfiken och försöka skaffa mig information om vad det innebär. 

Vilka klubbar eller landslag har kommit med anbud? 
- Nej, men det behåller jag för mig själv. 

Jo, kom igen nu.
- Nej, jag kanske kommer berätta det längre fram. Men det är med respekt mot klubbar, länder och sådana saker. En konkret fråga som jag haft i de erbjudanden som jag har haft, och det var ju en anledning till att jag tog det här jobbet, att man fick påverka sin stab runt omkring och jag fick med mig några av de som är absolut bäst att jobba med här. Och i vissa fall så har de sagt att "det går inte, du måste ha det som är här" och då spelar lön eller något sådant ingen roll. 

Vilken saknad finns av klubblivet? 

ANNONS
- Varje vår så är det extra jobbigt när Magnus och jag åker runt och besöker klubbar och man står och tittar på träningar. Man har ju mycket större möjlighet att påverka saker och ting, så jag kan helt klart känna en längtan till den här vardagen som är. Du genomför en träning och sen går du hem. Du får alltid en god känsla i kroppen när du kommer hem från en träning och den kan jag sakna, sen får jag ersätta den med någonting annat. Men det är svårt ibland. 

Om man tänker på Jonas Eidevall som har gjort det bra i Arsenal, finns den lockelse i det som händer ute i Europa eller hur resonerar du? 
- Jag var ju och besökte Juventus och Joe Montemurro som var i Arsenal förut. Den miljön kände jag var riktigt häftigt med allting. Sen är ju vissa länder bara härliga att vara och äta i. Sen skulle ju Italien fallera för där finns inte så många bra musikscener. 

ANNONS

Då är det mer England.
- Ja, precis, England är mer min grej.

Ja, vi får se vad du väljer. Är det givet att du stannar på damsidan? Eller är du öppen för herrsidan också? 
- Jag har tränat både herrar och damer och jag ser liksom ingen skillnad på det. Det är skillnad på att träna landslag och klubblag, men jag har inte ändrat på mig sen jag tränade BK Häcken eller damlandslaget och jag skulle aldrig kunna det heller.

Hur många av anbuden eller förfrågningarna har varit från herrsidan?
- Det har varit några.

Hur informerar du förbundet om att "nu pratar jag med den här klubben eller det här landslaget om att gå dit"?
- Jag informerar alltid Marika Domanski Lyfors om det är någon klubb som har ringt mig eller om det är något land som har ringt mig så att det inte kommer ut bakvägen någonstans. Men nu har det inte varit något som blivit så hett. 

ANNONS

Hur nära har det varit att du har lämnat Sverige?
- Det har inte varit nära alls och det beror mycket på att jag trivs oerhört bra med både ledare och spelare.

Vad gäller kring ditt kontrakt som förlängdes till 2023 under pandemin?
- Det är fram till efter VM.

Vilka framstötar har kommit från förbundet att förlänga? 
- Ingenting i nuläget. 

Det kommer ju eventuellt ett EM i Norden. Sverige och många andra länder har ju sökt ett EM 2025, hur mycket hade det lockat? 
- Jag vet inte. I nuläget så triggas jag lite av den här känslan att inte veta vad som händer efter 2023 och det beror naturligtvis på att jag har två fantastiska mästerskap framför mig, både EM och VM. Ibland så känner man att det kan vara skönt att inte ha tio år uppbokat. Så i nuläget så njuter jag lite av den här situationen att jag vet att det är fram till VM och sen om det blir en förändring eller om det blir så här, men i nuläget så mår jag bra av det här. 

ANNONS

Fakta

356 - Peter Gerhardsson

Avsnitt 356 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Peter Gerhardsson. Förbundskaptenen talar om vad som blir viktigt i uppladdningen inför EM, om att inte vara blödig när man tar ut en trupp, om vad spelarna blivit bättre på under hans år, om att nästan aldrig förlora över 90 minuter, om smärtan i det missade OS-guldet, om att åka till England med målet att ta guld och om Sverige saknar vinnarkultur eller inte.

Dessutom berättar Gerhardsson om anbuden han fått, om att han kan sakna att träna ett klubblag, om han gillar känslan att inte veta vad som ska hända när kontraktet går ut 2023, om att han inte bryr sig om att Janne Andersson har mer än tre gånger så mycket i lön, om att han vantrivs av att vara känd, om att han avskärmar sig från jobbigheter som kriget i Ukraina och om när han hade skrivit på för Hammarby.

Publicerad 2022-06-20 kl 07:00

PODDEN SPONSRAS AV C MORE

Just nu har C More ett exklusivt erbjudande till dig som älskar filmer, serier, sport och barninnehåll.

C More har bland annat: Alla matcher i UEFA Champions League, Serie A och LaLiga.

C More Plus kostar normalt 299:- ingen bindningstid – nu - 50 % rabatt på C More Plus i 3 månader! Därefter 299 kronor i månaden, utan bindningstid. Erbjudandet hittar du här.

Använd kampanjkod: VIPFOTBOLLSKANALEN

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto