Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Flest matcher någonsin i AIK - men var nära att lämna: ”Det föll på någon sista klausul”

3v

Per Karlsson förlängde till slut med AIK.
Men han kunde hamnat i Danmark.
- Det var Ålborg. Jag blandar ofta ihop Ålborg och Århus, men det var de, berättar mittbacken i podcasten "Lundh".

Per Karlssons kontrakt med AIK löpte ut i slutet av förra säsongen. Efter många om och men kom parterna överens om ett nytt tvåårskontrakt, som sträcker sig över 2022. I podcasten "Lundh" berättar han om beslutet att stanna.

ANNONS

- Jag har sagt till min agent att vid varje kontraktsslut så vill jag ge mig själv möjligheten att överväga mina alternativ. Oavsett om jag har varit i AIK länge eller inte så vill jag fundera igenom det här för att veta vad som är det bästa beslutet för mig.

- Sedan hade jag och AIK kontakt sedan i somras kring en förlängning, det blev klart inte så långt efter det, sensommaren kanske. Det byggde på samma sak som det gjort tidigare år, att jag är hungrig fortfarande. Jag känner att jag har nytändningen i kroppen som jag kände inför en trebackslinje med Rikard en gång i tiden nu med Bartosz. Är man hungrig som 35-åring har man fortfarande mycket att ge. Men vi tog även fram andra alternativ.

Vad fanns för andra alternativ?
- Jag kunde lämnat för Danmark, till exempel.

Vilken klubb i Danmark?
- Det var Ålborg. Jag blandar ofta ihop Ålborg och Århus. Men det var de.

ANNONS

Med deras skattesats och så hade det väl blivit några kronor över?
- Exakt. Det är det som man väger in i ett sådant beslut. Samtidigt väger jag det mot hela familjesituationen. Man har tagit beslutet att väldigt länge få bor här i Stockholm med AIK. Att bryta det på slutet höll mig tillbaka. Samtidigt ska jag vara ärlig och säga att det vägde in med det stora antalet matcher, att göra en klubb - en karriär. Det var kanske det som fick det att tippa över.

Vilka andra svåra avvägningar har du haft? För jag utgår ifrån att du har haft förfrågningar att göra något annat?
- Dels har det varit någon situation där jag tagit beslutet att förlänga mitt kontrakt uppemot ett år innan. Men på rak arm kan vi ta två exempel. För alla icke-inbitna AIK:are får vi backa till 2012. Vi hade en uppsättning mittbackar med mig, Niklas Backman, Alexander Milosevic och Daniel Majstorovic, vi var fyra stycken och jag var den som skulle bort. Jag accepterade att lämna för Kina. Men det var lite i Kinas linda, i alla fall för svenska spelare hade det inte slagit igenom. Sedan föll det på någon sista klausul. Jag minns faktiskt inte vad det var. Men jag accepterade det och var redo att skriva på, men det gick inte igenom.

ANNONS

Han berättar om det andra alternativet, där övergången föll på mållinjen:

- Efter säsongen (2015) hade jag möjligheten att lämna för Zürich i Schweiz. Dels för att jag kände att jag behövde lite av en nytändning, och klubben också. De kanske behövde lite nytt blod, och de hade en äldre i Jos som kan ta ledarrollen i backlinjen. Jag var nere för ett möte med tränaren, och vad jag förstod stod det mellan mig och en annan spelare, och de valde den andra.

306 - Per Karlsson

Avsnitt 306 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Per Karlsson. AIK:s trotjänare talar om att se fram emot ännu en allsvensk säsong, om att kämpa med en skada och ökad konkurrens, om vilka förväntningar som är rimliga på klubben, om mixen i truppen med unga talanger och veteraner samt att han fortfarande känner pirret inför match.

Dessutom berättar Karlsson att han vill spela på i flera år till, att han bestämt sig för att avsluta i AIK när det väl är dags, att han alltid älskat att spela i en klubb som väcker starka känslor, att han lärt sig att skärma av sig från politik, ekonomi och rubriker som rör AIK, att han varit nära att lämna klubben vid ett par tillfällen men nu är glad över sina rekord och att han funderar ganska mycket på vad som ske efter karriären.

Publicerad 2021-04-17 kl 06:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto