Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Förbundskaptenens besök unikt hos Kalmar: "Har inte varit i närheten tidigare"

Janne Andersson åkte för att besöka Kalmar FF på plats.
Något man knappast varit vana vid hos smålänningarna.
- Jag blev otroligt imponerad av Janne, säger Svante Samuelsson i podcasten Lundh.

”Min elfte säsong som klubbchef i Kalmar FF och aldrig har en förbundskapten besökt oss inför match, varken på Fredde eller på Guldfågeln… förrän Janne A i dag stegade in på kansliet. Genuint intresserad av de allsvenskan klubbarna och våra spelare.”

Tweeten kom från Svante Samuelsson, tidigare klubbchef i Kalmar FF i september i fjol. Då hade förbundskapten Janne Andersson precis varit på besök hos klubben, vilket alltså uppskattades av Samuelsson. Enligt honom hade samma gest varken gjorts av Erik Hamrén eller hans föregångare Lars Lagerbäck under hans dryga decennium på posten.

- Rydström skojade lite om det genom åren, han tyckte att han skulle vara med i landslaget. Vi har varit så vana att det inte är så att jag blev snarast positivt överraskad när Janne Andersson kom, säger Samuelsson i podcasten Lundh

Vi måste ju vara så ärliga. Det är ett underbetyg att inte förbundskaptenen kommer hit.
- Ja när man ser över en så lång tidsperiod, det var under flera förbundskaptensperioder också. I det perspektivet tycker man det, säger han.

Enligt Samuelsson är det inte omöjligt att de tidigare förbundskaptenerna varit och kollat, men aldrig med det upplägget som Andersson gjorde.

- De har säkert varit det men just den approachen att komma matchdag, käka lunch med oss, höra hur vi tänker om kvällens match, fråga om verksamheten och talangutvecklingen. Det har vi inte varit i närheten av tidigare och det var otroligt imponerande av Janne.

- Det är pressat att vara förbundskapten och Kalmar ligger ju där det ligger rent geografiskt också. Det finns säkert sina förklaringar, men det var otroligt kul och uppskattat att Janne kom.

FAKTA

148 - Svante Samuelsson

Avsnitt 148 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Svante Samuelsson. Kalmars förre klubbchef ger sin syn på klubbens sportsliga kris, om risken med att bygga och äga arenan, om konkurshotet vid en degradering, om hoppet att kommunen och banken ska hjälpa Kalmar FF med Guldfågeln Arena och varför man var tvungen att ersätta Fredriksskans. Dessutom berättar Samuelsson om oron inför varje allsvensk säsong, om hur man byggde guldlaget 2008, om topplaceringarna som gett skeva förväntningar och förhoppningar på klubben, om alla  gånger han fick rädda Henrik Rydström undan arga sponsorer och styrelseledamöter, om försäljningarna av spelare och att man inte kan bry sig om var resten av pengarna vid transfers tar vägen. Svante Samuelsson som varit involverad i svensk klubbfotboll i 25 år ger sin bild av hur allsvenskan står sig, hur man ska lösa problemen, att man bör kunna professionalisera verksamheten än mer, om hoppet i kampen mellan stora och små klubbar och varför man hellre säljer utomlands än till Malmö FF och andra storklubbar.

Publicerad 2017-05-05 kl 06:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons