Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Forsberg: ”Leipzig skulle inte köpa Messi eller Ronaldo ens om de fick chansen”

Leipzig har gått som en raket upp i den tyska ligatoppen - utan stora stjärnor. Emil Forsberg menar att klubben aldrig skulle rucka på sin filosofi att värva ungt - inte ens om de fick chansen att ta in Leo Messi och Cristiano Ronaldo.
- Så sjukt som det låter så är det ju sant, säger Forsberg i podden Lundh.

Red Bull-miljardären Dietrich Mateschitzs ligger bakom jättesatsningen på att göra RB Leipzig till en storklubb i Tyskland och Europa. Nykomlingen, med svenske mittfältaren Emil Forsberg i laget, har gjort en succéhöst och gick till juluppehåll som tvåa i Bundesliga.

Satsningen har gått snabbt, och RB Leipzig har gjort det utan att värva in de stora namnen. Emil Forsberg förklarar framgångsreceptet så här i podcasten Lundh:

- Först och främst har vi kontinuitet. De senaste matcherna har nio av startspelarna kommit med från tiden i 2. Bundesliga. Det är en klubb som vill köpa ungt och utveckla spelarna, så att de kan utvecklas till bättre spelare och ta nästa steg i den här klubben, för att sedan kanske vilja säljas vidare, eller stanna kvar i och med att klubben är så pass stor. Arbetssättet här är att de inte vill köpa någon spelare som är över 25 år.

Så du är på gränsen?
- Jag ligger på gränsen nu! Jag köptes ju när jag var 23, så nu kan jag stanna. Men de köper ingen spelare som är äldre än 25-26, och Rangnick gick nyss ut i tidningen och sa att ”hade jag haft möjligheten att köpa Messi eller Ronaldo så hade jag ändå inte gjort det eftersom de är för gamla för oss”. Så sjukt som det låter så är det ju sant. Jag känner ju Ralf, och han hade inte gjort det. Det är lite så de arbetar, de står verkligen fast vid sin idé på att vi ska jobba ungt och att det ska komma spelare underifrån. Det tycker jag verkligen är en bra filosofi, säger Forsberg.

129 - Emil Forsberg

Avsnitt 129 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Emil Forsberg. Hösten 2016 är han en av Bundesligas hetaste spelare och vars mål och assist hjälpt RB Leipzig att som nykomling utmana i ligatoppen. I podden berättar Forsberg om skälen till varför han ratade bud från Ligue 1 och Bundesliga till förmån för RB Leipzig i andraligan, om den tuffa första tiden då han kallades flopp, om varför spelet grill slut lossnade, om hur han ser på omvärldens reaktioner kring klubbens satsning, om hatet från andra fans och om filosofin som präglar klubben och som utesluter värvningar av Messi och Ronaldo. Dessutom talar Forsberg om karriären, om hur nära det var att han slutade, om hur hårt nobben från Elitpojklägret tog, om att tro på sig själv, om det överraskande genombrottet i GIF Sundsvall, om de framgångsrika åren i Malmö FF och intresset från större klubbar i Europa. Forsberg talar även om optimistiskt om Sveriges chanser att nå VM 2018, om frisparksmålet mot Frankrike, om att inga motståndare i gruppen skrämmer honom, om den öppna atmosfären i Janne Anderssons nya landslag och om vad han lärde sig av besvikelsen under EM i Frankrike.

Publicerad 2016-12-23 kl 06:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons