Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

LUNDHS PODCAST

Frändén om Zlatans framtid: "Inte säker på att han fortsätter"

Johanna Frändén har bevakat Zlatan Ibrahimovic på nära håll under många år. Nu tror hon att den svenske superstjärnan närmar sig slutet.
- Den här säsongen kanske blir den sista, säger Frändén.

Zlatan Ibrahimovic har följts med stort intresse från Sverige under sina år i Italien, Spanien och Frankrike. Johanna Frändén har varit med och bevakat resan på nära håll. Nu har den svenske superstjärnan gått vidare till England och Manchester United, och inte lyckats hitta tillbaka till den hysteriska målformen från i våras i PSG. Men att karriären är på väg utför för Zlatan tror Johanna Frändén inte.

- Nej det tror jag faktiskt inte. Nu är han ju inte skadad så det har varit en liten formsvacka och sånt händer. Dessutom har United haft det lite svårt att få ihop det och han har haft lite svårt att hitta sin roll, säger hon i podcasten Lundh.

- Däremot är det väl svårare att möta Liverpool än Saint-Etienne det får vi nog inse, och det sa jag redan när han gick att Zlatan nog kommer göra bra ifrån sig men han kommer ju inte att vara så dominant som han var i Frankrike. Det var ju för att ligan var svagare och medspelarna var så otroligt bra i PSG. Han har ju faktiskt inte samma kvalité på medspelarna med undantag för kanske Pogba och Rooney när han är i form.

Zlatan Ibrahimovic har flera gånger kopplats ihop med en flytt till USA och MLS. I slutet av oktober förra året avslöjade Johanna Frändén i Sportbladet att svensken var inställd på att gå till David Beckhams Miami - som senare fått projektet med sitt nya lag uppskjutet och hoppas gå in i ligan till hösten 2018.

- Då hörde jag från källor väldigt nära familjen att det pratades om att USA var nästa steg och det var snack om rent praktiska saker med flytten till USA. Så nyss som för ett halvår sedan var det mycket prat om det i alla fall, sen tror jag ju att Zlatan ändrar sig ganska snabbt och att Mino Raiola (agenten) hugger på det senaste så det kanske inte blir något. Men han har ju ansökt om arbetsvisum och det känns som att han har en dragning ditåt. Jag tror de skulle älska honom i USA, säger Frändén.

- Däremot är jag inte säker på att han fortsätter efter den här säsongen, det kanske blir den sista.

124 - Johanna Frändén

Avsnitt 124 av Sveriges mest nyfikna fotbollspodd gästas av Johanna Frändén. Till vardags är hon kolumnist och reporter för Aftonbladet och bor i Paris men har varit ett stående inslag i SVT:s mästerskapssändningar från EM och VM på senare år. I podden berättar Frändén om karriären som tagit henne till Italien, Spanien och Frankrike, skillnaden på sportjournalistik där och i Sverige, om hur FC Barcelona fick sporttidning att skriva om ”vänskapen” mellan Zlatan och Messi och att man i utlandet är mer klubblojala och nära spelarna. Naturligtvis berättar Frändén om åren med Zlatan, om synen på honom i Frankrike i dag, om att hon aldrig fått sitta ner och intervjua honom en längre stund samt om hans arga blick, att hon inte alls tycker att han mognat och att det är en frihet att inte vara bunden vid att följa en person. Dessutom talar Frändén om relationen till svensk fotboll, varför Italien är störst för henne, om att hon inte saknar att jobba i Sverige, om kvinnliga förebilder, om att hon får stor respekt från spelarna, om det nya medialandskapets plus (Twitter) och minus (en del grabbig webb-tv).

Publicerad 2016-11-16 kl 06:30

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER