Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Gerhardsson om att peta spelare i Blågult : ”Som människa gör det ont"

Lisa Dahlkvist har petats - och Olivia Schough har petats.
I podcasten Lundh berättar Peter Gerhardsson om känslan att ta de tuffa besluten.
- Som människa gör det ont i mig, säger han.

Peter Gerhardsson har precis avslutat sin första termin som förbundskapten. Det har minst sagt gått bra för Gerhandsson, då det blev två segrar i VM-kvalet, ett kryss mot Frankrike och en iställd match mot Danmark, som visserligen också blev en seger. En termin som Gerhardsson ser tillbaka på och tycker att det har varit fantastiskt roligt.

- Nu när jag kommit hem från Frankrike bär jag med mig att det har varit enormt roligt. Jag har haft kul. Det är både en ledargrupp och en spelargrupp som är fantastiskt rolig att jobba med. Det är en sak som är viktigt för mig, att det är en bra känsla, berättar han i podcasten Lundh.

Du har tagit en del tuffa beslut. Olivia Schough var visserligen med senast, men Lisa Dahlkvist har fallit ifrån. Hur svårt är det att ta över och att vissa som har varit givna ska ställas åt sidan?
- Det är något som man har med sig som tränare genom alla år. Det var väl tuffast när jag var tränare i början av karriären i Uppsala IF, min moderklubb. Sedan har man vant sig vid det, säger Gerhardsson och menar att det är viktigt att skilja på spelare och människor. 

- Jag kan känna som människa att det gör ont i mig, och jag försöker så mycket som det går att prata med spelarna, även om man kanske inte får några svar. Det handlar inte om att göra någon illa. Det gör lite ont varje gång, men det är lika tufft när man tar ut en startelva och sätter några på läktaren. 

Det är en annan sak när man tränar ett klubblag och har en ständig relation med spelarna, men nu kom du in som ny och har inte en relation med några av de som ställs över. Tar du kontakt med dem då, eller får de bara acceptera läget?
- Jag tog kontakt med en del som jag på något sätt förväntade sig skulle ha någon reaktion. Det gjorde jag, kanske utan att ge några svar. Sedan blev besvikelsen kanske stor ändå från deras sida, berättar Gerhardsson.

När han som förbundskapte ringde och gav besked till några spelare att de inte skulle bli spel för dem så togs det emot på olika sätt.

-  Ibland blir det tyst, ibland har man att någon blir ledsen och nästan gråter och så vidare. Men man måste ta sådana samtal, det ingår i det här. Man kan inte säga att det är roligt, det är den tuffa delen av det här jobbet också.

175 - Peter Gerhardsson

Avsnitt 175 av Sverige mest nyfikna fotbollspodd gästas av Peter Gerhardsson. Den nyblivne förbundskaptenen berättar om skiftet från klubblag till landslag, om hur han vill förändra landslagets spel, om medaljmålet i Frankrike 2019, om hur veteraner tog emot petningar, om att han hoppas på Lotta Schelin, om hur konflikten mellan SvFF och spelarna påverkade landslaget och om varför han anser att herr- och damlandslaget ska ha jämlik ersättning. Dessutom talar han om åren i Häcken, om vikten att vinna en titel med klubben, om varför han valde att lämna klubben, om buden från andra klubbar, om de många samtalen med Hammarby, om jargong i omklädningsrum, om sin ledarskapsfilosofi och hjälpen han haft av att ha varit polis. I ett extramaterial talar Peter Gerhardsson om spelarkarriären i Hammarby, om de mytomspunna SM-finalerna mot Blåvitt, om hur jippon blev en del av uppladdningen inför returen och känslan när han som Vasalunds lagkapten fick uppleva hur Hammarby snodde en plats i allsvenskan via 6-0 i Karlstad.

Publicerad 2017-12-12 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons