Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST

Gerhardsson om långvariga intresset från Hammarby: ”Haft kontakt med folk i klubben under alla år”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela tv-podden med Peter Gerhardsson i spelaren ovan.

1978 till 1987 gjorde Peter Gerhardsson över 150 matcher som spelare för Hammarby.
Under tränarkarriären har han varit i förhandlingar med klubben flera gånger.
- Jag har aldrig tänkt att jag måste träna dem, det är något annat, säger Gerhardsson i podcasten Lundh.

Peter Gerhardsson inledde sin seniorkarriär som spelare i Hammarby 1978. I nästan tio år och över 150 matcher representerade han klubben.

När Gerhardsson senare bytte från spelare till tränare har han fortsatt haft en speciell relation till klubben. Men någon återkomst till Bajen har det inte blivit. 

- När det gäller tränarjobb måste jag göra en annan bedömning. Jag har spelat tio år i Hammarby och är supporter till dem, men när det gäller jobb kan jag inte titta på det. Vad jag ville som supporter när jag var 13 år och bodde i Uppsala var att spela för Hammarby. Jag har aldrig tänkt att jag måste träna dem, det är något annat. Det är andra bedömningar som man lägger in i det hela.

Vad är det som det har stupat på?
- Det är en väldig massa olika saker. Som jag sade är det en förhandling, och det är inte säkert att en av parterna har sagt nej. Det är hur diskussionen har varit, och någonstans har det funnits något annat som har varit mer intressant. Under perioden i Häcken var jag väldigt lojal och kände en ambition i den klubben. Det var någon period där jag inte visste riktigt var vi var på väg, och då öppnade jag upp för andra saker. Men i annat fall har det varit en konkurrenssituation. När jag valde damlandslaget kändes det som att det var det absolut bästa som jag i nuläget kunde jobba med. Det var ganska enkelt till slut.

Gerhardsson vill inte berätta hur många gånger diskussionerna med Hammarby har landat i ett konkret förslag.

- Det vill jag inte gå in på. Det handlar om respekt. Är det en klubb som jag har varit i under tio år så tror jag att det är ganska naturligt om man är tränare att man har diskussioner. Från att det har varit konkret till att det har varit diskussioner så har jag haft kontakt med folk i Hammarby under alla år. Det har varit mer aktuellt ibland att de har frågat mig hur det har sett ut, och ibland har det landat på kontraktsförslag. Det är en klubb som ligger nära mitt hjärta.

Men om man har spelat där med en av de mer klassiska matchserierna hösten 1982, finns ändå inte den drömmen att leda Hammarby till framgång, att det skulle leva kvar, den relationen?
- Det är nya människor. Det är inte någon av de som jag jobbade ihop med kvar. Det är helt nya människor, och lika nya människor i andra klubbar. Jag skulle vilja gå ut till Kentas låt, och det skulle vara häftigt. Men jag kan känna att Joel Almes låt i IFK Göteborg också är häftig. Just den känslan, att gå ut där… Jag har stått där som motståndartränare och rös även då och var tvungen att tänka att jag inte var i Hammarby. Men det kan jag göra när jag går på Tele2 på läktaren med mina barn och håller på Hammarby. Det får jag uppleva ändå.

175 - Peter Gerhardsson

Avsnitt 175 av Sverige mest nyfikna fotbollspodd gästas av Peter Gerhardsson. Den nyblivne förbundskaptenen berättar om skiftet från klubblag till landslag, om hur han vill förändra landslagets spel, om medaljmålet i Frankrike 2019, om hur veteraner tog emot petningar, om att han hoppas på Lotta Schelin, om hur konflikten mellan SvFF och spelarna påverkade landslaget och om varför han anser att herr- och damlandslaget ska ha jämlik ersättning. Dessutom talar han om åren i Häcken, om vikten att vinna en titel med klubben, om varför han valde att lämna klubben, om buden från andra klubbar, om de många samtalen med Hammarby, om jargong i omklädningsrum, om sin ledarskapsfilosofi och hjälpen han haft av att ha varit polis. I ett extramaterial talar Peter Gerhardsson om spelarkarriären i Hammarby, om de mytomspunna SM-finalerna mot Blåvitt, om hur jippon blev en del av uppladdningen inför returen och känslan när han som Vasalunds lagkapten fick uppleva hur Hammarby snodde en plats i allsvenskan via 6-0 i Karlstad.

Publicerad 2017-12-14 kl 20:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons