Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
LUNDHS PODCAST
32v

Ghoddos: ”Jätteöverraskad att Sema inte kom med i VM-truppen”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela intervjun med Ghoddos i spelaren.

Ken Sema fick till slut inte någon plats i den svenska VM-truppen.
En av de förvånade var lagkamraten Saman Ghoddos.
- Jag tycker att det är en spelare som kan avgöra på egen hand, säger Ghoddos i podcasten Lundh.

Saman Ghoddos får snart spela VM med sitt Iran. Ken Sema, lagkamrat i Östersund, tippades av många också få en VM-plats i Sveriges landslag av Janne Andersson, men valdes bort och blev inte en av de 23 i truppen.

- Jag blev faktiskt jätteöverraskad. Jag tycker att det är en spelare som kan avgöra på egen hand. Det har han visat flera gånger för Östersund. Det är klart att han och hela laget har haft en jobbig säsongsinledning, men jag tycker att man tar beslutet för mycket efter det och glömmer det som han har gjort och kan göra. Så jag blev överraskad, säger Ghoddos i podcasten Lundh.

I hela den här diskussionen känns det som att det blir åt rasism-hållet, att man väljer bort spelare med utländsk bakgrund. Hur ser du på det?
- Det vill jag inte tro. Jag hoppas att det inte är så. Men jag tror att man väljer det säkra korten framför det osäkra genom att ta någon äldre som är lite mer rutinerad före det som man inte litar så mycket på.

196 - Saman Ghoddos

Avsnitt 196 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Saman Ghoddos. Östersunds-spelaren är på väg mot VM i Ryssland med Irans landslag och talar om hur det blir att möta Spanien och Portugal i VM, om sin roll i landslaget, om hur förbundskapten Carlos Queiroz övertygade honom att välja Iran och vad det betydde att Iran var VM-klart.

Dessutom berättar Ghoddos om hur det gick till när Sverige tappade en potentiell VM-spelare, om att kontakten från SvFF var noll fram till att Iran hade tagit ut honom, om ilskan över att Sverige satte tryck på honom när han redan valt Iran, om att det antagligen räckt med lite kontakt för att han skulle välja Sverige och överraskningen över att Ken Sema blev ratad av Janne Andersson.

Saman Ghoddos talar även ut om chocken över att Daniel Kindberg blev anhållen, om tron på ÖFK-basen trots misstankarna, om den tröga säsongen i ÖFK, om framgångarna i Europa League, om drömmen att flytta till en stor liga i Europa i sommar, om besvikelsen över att ÖFK inte släppte honom till Celta Vigo i vintras och om den makalösa karriärvändningen där han gått från kontraktslös division 1-spelare till VM på fyra år.

Publicerad 2018-06-03 kl 07:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons